De beste PR blogs ter wereld (2013 editie)

Blog
Opinie
Jody Koehler
31-07-2013


Het is alweer 2,5 jaar geleden dat ik de blogpost 'De beste PR blogs ter wereld' schreef. Tijd voor een update dus! Welke PR blogs worden in 2013 internationaal gezien als 'must reads'? En is er veel veranderd in de tussentijd? Ik ging op onderzoek uit.

Methodiek lijsten
Er zijn verschillende partijen die jaarlijks, zo net voor de zomer, lijsten presenteren van de beste blogs. In de categorie PR zijn dit bijvoorbeeld Cision, Inkybee en The B2B PR blog. Wat deze partijen allemaal gemeen hebben? Het feit dat je wel wat vraagtekens kunt plaatsen bij de toegepaste methodiek. Hecht dus niet teveel waarde aan de precieze nummering en gebruik de lijsten vooral om nieuwe PR blogs te ontdekken.

Ontwikkeling PR blogs
Wat opvalt, in vergelijking met 2010, is dat veel PR blogs (lees: de auteurs) die goed scoren geworteld zijn in de traditionele PR wereld en vraagstukken bespreken zoals ethiek, PR trends, best practices en nieuws uit de branche. In 2010 werd vooral geblogd door éénpitters en was het onderwerp vooral 'social'. Dit levert dus wel wat nieuwe PR blogs op in de top van de lijsten. Een paar interessante nieuwkomers zijn o.a.:

- PR in Your Payamas van Elena Verlee, met praktische publiciteitstips voor ondernemers.- The Future Buzz van Adam Singer, waar online marketing en PR samenkomen.- 6 A.M. van Richard Edelman, naamgever van 's wereld grootste onafhankelijke PR bureau.- SHIFT Communications Blog van o.a. Todd Defren en Christopher Penn, waar Todd de toon zet en Chris de insights deelt. Persoonlijke favoriet!- Journalistics van Jeremy Porter, die de wereld dekt tussen PR en journalistiek.Alle lijsten!
Wil je de volledige lijsten met alle (Engelstalige, wat erg jammer is natuurlijk) PR blogs doorlopen? Check dan:- Cision: Top 50 Public Relations Blogs- Inkybee: 60 of the best Public Relations blogs in the world- The B2B PR Blog: Top 50 UK PR Blogs 2013

Succes met het afstruinen van alle blogs! En jazeker, net als in 2010 zal ik in mijn volgende blogposts ook eens duiken in de stand van zaken voor wat betreft Nederlandstalige PR blogs.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief