De bondscoach is een goede pr-manager

Blog
Opinie
Jos Govaart
31-05-2012


Een aantal weken geleden was er -vond ik tenminste - opmerkelijk nieuws. Bondscoach Bert van Marwijk legde zijn spelers géén twitterverbod op. Dat de coach zijn spelers dat verbod niet oplegde vind ik niet zozeer nieuws. Wel dát het uitspreken van het feit dat hij geen verbod oplegde nieuws was. Slimme zet, wat mij betreft.

Verantwoordelijkheid bij de spelers

Van Marwijk lijkt mij een man die eigenlijk gruwelt van iPhones, grote koptelefoons, wordfeud, rumble, PlayStation, Facebook en Twitter. Het lijkt me een man van een biertje en een potje klaverjassen. En iemand die vooral ongestoord aan het werk wil gaan. Dat zie je ook aan zijn selectiebeleid. Hij gaat zijn eigen gang.

Ik denk dat de spelers van het Nederlands Elftal weinig zullen twitteren tijdens de EK. Juist omdat Van Marwijk geen verbod opgelegd heeft. Hij geeft zijn spelers verantwoordelijkheid en is duidelijk over het doel met zijn team.  Volgens mij leidt dát veel eerder naar focus en prestaties dan een verbod. Daarnaast is twitter momenteel totaal geen item meer in het nieuws. Dat is heel anders bij poulegenoot Denemarken. Morten Olsen legde de spelers daar wel een twitterverbod op. Dat werd bijna een nationale discussie. De overheid vond het jammer en ook spits Bendtner sprak zich er over uit.

Geruststelling voor Oranje-liefhebbers
Oranje-liefhebbers, ik kan u geruststellen. Dankzij bondscoach Bert van Marwijk staan we de eerste wedstrijd al voor. Die Poule komen we echt wel door.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief