De dierbare twitterherinnering van @fritswester

Blog
Opinie
Jos Govaart
09-12-2013

Het was weer raak gisteravond. Een avondje verpissen en grappig doen op Twitter. RTL-Corryfee Frits Wester plaatste 6 december een tweet over een stukje steen met dakpan. Een stukje steen dat hem deed denken aan een dierbare herinnering die hij had aan de onlangs overleden Nelson Mandela. Ik heb gesmuld. Het dwepen met de dood van een belangrijk persoon is zelden met zoveel met zoveel humor afgestraft. Dat Ruud Gullit iets zou zeggen over Mandela, lag in de lijn der verwachtingen. Dat Ivo Niehe dat zou doen, ook. We zijn de egotripperij van die man inmiddels wel gewend. Twitterend Nederland was duidelijk op z'n hoede over iedereen die zogenaamd een dierbare herinnering of bijna-ontmoeting had met Mandela.

Sportief van Frits Wester, is hoe hij nu omgaat met alle consternatie. Hij had de tweet kunnen verwijderen. Dat deed hij niet. Hij tweette onderstaande reactie:

Bijzonder was ook dat hij de tweet al op 6 december plaatste, en dat het gisteravond pas losging. Toch weer het bekende "tipping point". Zie hieronder hoe eea verliep:

Hieronder een overzicht van de meest besproken en leukste tweets.



De hamvraag: Hoe ga je om met mensen die je timeline kapen. Op het moment dat iedereen collectief besluit dat ze dingen namens je gaan retweeten, wat moet je dan. Dit is relatief onschuldig. Maar stel je bent een oliemaatschappij die net olie heeft laten lekken. Of een bedrijf dat midden in een reorganisatie zit. Wat dan? Interessante materie.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief