De ontdekking van Chatroulette.com

Ben jij al bekend met Chatroulette.com? Het is de internethype van dit moment. De website maakt het voor iedereen mogelijk om binnen enkele seconden met volstrekte vreemdelingen te webcammen of te chatten. Ik vergelijk het voor het gemak even met een wereldwijde tombola vol pubers en viespuiken. Want ook al is het theoretisch mogelijk dat een hoogleraar met een loodgieter in contact komt om ervaringen en gedachten uit te wisselen, de praktijk toont een heel ander beeld. Een verrassing van 2,9 seconden.

Nieuwsgierigheid
Na enkele minuten valt bij mij het kwartje: Chatroulette.com is een vleeskeuring met de snelheid van Usain Bolt. Het bewijs hiervoor verschijnt om de 2,9 seconde: ‘Your partner disconnected, reconnecting’. Na 20 minuten Chatrouletten kom ik dan ook tot de conclusie dat het voeren van één zinnig gesprek gewoon niet gelukt is. Wel jammer! Wat wel opvalt, is hoe mensen proberen de aandacht vast te houden. Dit zorgt zelfs voor de nodige verrassingen en ietswat verslavende prikkels. De creativiteit van sommigen is namelijk briljant en ook ik klik inmiddels al na een paar seconden op ‘Next’. Op zoek naar de volgende verrassing. Naar mijn gevoel ligt hier de kracht van Chatroulette. Maar de vraag is nu, biedt dit ook mogelijkheden voor bedrijven?

Voorbeelden
Ik denk van wel, maar Chatroulette heeft echt nog wat ontwikkeltijd nodig. Er zijn namelijk interessante ontwikkelingen gaande. Zo heeft de maker sinds kort ‘subdomeinen’ toegevoegd aan de site. Dit maakt het mogelijk om een kanaal aan te maken, zoals coopr.chatroulette.com. Voor alle fans! En inmiddels zijn er ook voorbeelden van organisaties die op een ludieke manier inhaken, zoals French Connection en Sabre. Babysteps dus… maar wat denk jij, is dit iets voor de toekomst?

FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

Gerelateerde berichten

%s

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies.
Lees voor meer informatie ons privacystatement!