De zesde editie van Coopr Academy is gestart!

Blog
Coopr Nieuws
Shelly Delwel
03-03-2022
Na een - naar onze zin veel te lange - pauze vanwege COVID-19 is het eindelijk weer zover! We kunnen weer fysiek bij elkaar komen en dus des te meer reden voor een nieuwe editie van Coopr Academy. Alweer de zesde editie, ditmaal gehouden bij Candid in Rotterdam. Ook dit jaar hebben wij in samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam [EUR] tien internationale Bachelor- en Master-studenten geselecteerd voor deelname aan dit Practical Honours Programme. De professionals van Coopr begeleiden de studenten in vijf interactieve sessies aan de hand van het Coopr Model om de studenten wegwijs te maken in de wereld van PR, corporate communicatie en content marketing.
De studenten gaan dit jaar daarnaast aan de slag met een case voor Madurodam, zodat zij hun kennis gelijk kunnen omzetten in de praktijk voor een echte klant. De ultieme test voor de studenten en het slotstuk van de Academy is de pitch tijdens de laatste sessie. De studenten mogen dan hun concept pitchen voor een professionele vakjury, bestaande uit vakmensen van de EUR, Coopr én Madurodam. Spannend voor de studenten en voor ons en de klant altijd erg leuk en waardevol om al hun ideeën aan te horen! 

Case: Madurodam
In de vorige jaren gingen studenten van EUR aan de slag met cases voor MTV, Warsteiner, Lexa, Pathé en Chaudfontaine. Dit keer mogen zij zich buigen over een geïntegreerd PR- en communicatievoorstel voor Madurodam. De studenten zijn opgedeeld in twee groepen en zullen op 17 maart hun ideeën pitchen voor de professionele vakjury.
 
Diverse groep
Het enthousiasme voor Coopr Academy is groot. Zo waren er dit jaar bijna 40 aanmeldingen voor de Coopr Academy vanuit de studies; International Bachelor Communication and Media, en de aanvullende Master-programma’s Media & Business, Media & Journalistiek, Media & Cultuur en Media, Culture & Society en Digitalisatation, Surveillance & Societies. Leuk om te zien dat studenten ook weer uitkijken naar nevenactiviteiten naast hun studie. Na een selectieprocedure zijn tien van hen uitgekozen voor deelname. Het is een diverse groep met studenten uit Duitsland, Portugal, Azerbeidzjan, Slowakije, Italië en Nederland. Bij succesvolle afronding van het programma, krijgen zij een officiële aantekening op hun diploma. Het Academy-team bestaande uit Shelly, Anouk en Lotte kijken, samen met alle collega’s die een sessie geven voor de studenten, weer uit naar een mooie editie van Coopr Academy!