Deze video-trends mag je niet missen!

Vorige week schreef collega Arusha over waarom sommige (video)content viral gaat. De belangrijkste les was om te denken in wat je content doet voor je doelgroep en dat te combineren met je boodschap. Bijvoorbeeld het oproepen van een bepaalde emotie of het bieden van de mogelijkheid tot humble bragging. Een logisch onderwerp om uit te lichten, want wij krijgen ook steeds meer video-gerelateerde vragen binnen. De toegenomen focus op video zorgt voor snelle innovatie en trends op dit gebied, ook binnen PR. In dit blog neem ik je mee in 3 trends op het gebied van video in PR voor 2018, zoals onder andere ook te lezen op movingimagenews deel 1, moveingimaganews deel 2 en Frankwatching.

Live video
Voor sommigen nog spannend, maar om het heerlijke woord maar weer eens te gebruiken; authentieker dan live video wordt het niet. Live video kijken is namelijk ook spannender voor de kijker en het maakt het mogelijk om ook echt mee te doen en betrokken te worden in een verhaal, bijvoorbeeld door direct een vraag te stellen over wat er in de video wordt getoond, zoals bij een interview of het laten zien van jaarcijfers. Volgens Frankwatching kijkt 80% van de consumenten liever een live video dan een branded video en krijgt live video op Facebook 6 keer meer interactie dan een vooraf opgenomen variant. En hoewel een interview misschien gelikter is als het helemaal geëdit is, je voelt meer dat je erbij bent als je alle ‘foutjes’ en ‘euhmmetjes’ tussendoor ook ziet. Geef dus vaker live update, zowel intern voor collega’s als voor media en influencers. 

Employer branding
Dat video enorm kan helpen in het laten zien van wat je bedrijf echt doet. Handig in deze tijd waar nieuwe medewerkers een steeds schaarser goed worden. Dat helpt niet alleen voor het werven van nieuwe medewerkers, maar het kan ook een enorme boost geven aan het imago van je bedrijf. Van politie-vlogger Jan-Willem tot boswachter-vlogger Hanne Tersmette, allemaal geven ze een mooie weergave van wat hun baan zo mooi maakt. Niet iedere job is misschien geschikt voor een visuele weergave – bij ons op kantoor zitten we soms uren in diepe concentratie te tikken – maar bepaalde elementen kunnen altijd worden aangehaald. Denk aan een samenvatting aan het einde van de week, met bepaalde highlights aan elkaar geplakt. Werk je zelfstandig? Denk ook eens aan de mogelijkheid om via LinkedIn video je expertise te delen!

Nog toegankelijker
Draai jij ook iedere keer je telefoon om het beeld optimaal te maken’? Binnenkort niet meer. ‘Vierkante’ video verbetert de interactie met 80% en krijgt meer views dan ‘rechthoekige’ video’s, omdat het beeld automatisch groter in beeld komt en het aan alle kanten evenveel ruimte in beslag neemt. Vierkante video’s kun je schieten met een aantal apps of je snijdt ze bij. En uiteraard zijn deze video’s ook ondertiteld, want zeker op Facebook lijkt eigenlijk niemand video mét geluid. Zo komt de content nog makkelijker binnenrollen.

Live, dus met af en toe een foutje, vanuit ‘echte’ medewerkers en nog toegankelijker. Video kan in 2018 een enorme boost geven aan je PR-activiteiten. Dat gaat ten koste van een deel van de controle, en daar zitten we in ons vak vaak niet op te wachten. Maar voor wie durft, liggen de kansen voor het oprapen. Wat zou jij bijvoorbeeld wel eens live willen laten zien?

FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

%s

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies.
Lees voor meer informatie ons privacystatement!