De European Communication Monitor is wereldwijd het grootste onderzoek naar de toekomst van strategische communicatie en PR. En de vragen voor jaargang 2017 staan momenteel weer online! Dus ben jij werkzaam in de PR of communicatie? Reserveer voor 31 maart ergens 12 tot 15 minuten van jouw tijd en doe mee met dit jaarlijkse onderzoek. En bedankt alvast, de toekomst van ons prachtige vak is je zeer dankbaar.

Verschillende thema’s

In deze elfde editie passeren weer verschillende, veelbesproken onderwerpen de revue. Wat zijn de uitdagingen op het gebied van hypermodernity? Wat is de relevantie van social bots? Daarnaast zoomt het onderzoek in op thema’s als visuele communicatie, kwaliteitsbewaking binnen communicatieafdelingen en de bijdrage van ons vak aan het overall succes van organisaties. Nieuwsgierig naar de overige vragen? De volledige vragenlijst is beschikbaar via www.communicationmonitor.eu/.

Organisatie

The European Communication Monitor 2017 wordt uitgevoerd door 5 professoren, waaronder Dhr. Dr. Piet Verhoeven van de Universiteit van Amsterdam. In 2016 deden 2.710 professionals uit 43 verschillende landen mee met het onderzoek. De organisatie bestaat uit de European Public Relations Education and Research Association (EUPRERA) en de European Association of Communication Directors (EACD). Partners zijn Prima Research International en Communication Director.

En uiteraard, zodra de resultaten er zijn (vermoedelijk in de zomer) volgen we deze blogpost op met een uitgebreid verslag. Hieronder een video met de resultaten van vorig jaar.