e-Day 2015 van Emerce

Blog
Opinie
Madawa Rajapaksha
22-10-2015
Mijn eerste digital event dat ik mocht bijwonen vanuit Coopr was e-Day van Emerce. Vandaag precies twee weken geleden vond het plaats. Het was een dag vol inspiratie en sparren met vakgenoten. Maar wat houd je eraan over na twee weken?

Inspiratie van Jason Silva
Deze dag staat toch voor inspiratie en dat kreeg je dubbel en dwars van de eerste spreker, Jason Silva. Hij is een filmmaker,filosoof, futurist en voornamelijk een verdomd goede spreker. Zonder maar ook één keer uuh of aah te zeggen vloeiden de woorden uit zijn mond alsof het een gedicht was. Een gedicht dat ging over de snel veranderde wereld met alle technologische innovaties, die ons steeds sneller bereiken.

Een mooi voorbeeld die hij gaf is exponentiële groei die we in de techniek meemaken.We zetten tegenwoordig niet meer 30 normale stappen die ons 30 meter verder brengen. Nee, we zetten 30 exponentiële stappen waarmee je 26 keer om de aarde heen wandelt.

Zijn boodschap was, wees niet bang voor de veranderingen, maar pas je aan en zie de positieve kanten ervan. Het glas is altijd halfvol!

Mocht je het gemist hebben? Kijk het zeker terug, want wat een topspreker is het. Zijn YouTube kanaal heet Shots of Awe en daar vind je al zijn inspirerende video's. Hieronder één van het event.

Nieuwe technieken op e-Day
Een dag vol marketingprofessionals is bij uitstek de plek om nieuwe producten en/of technieken te introduceren. Zo kondigde Nest aan dat ze klaar zijn om hun API open te stellen voor de hele wereld. Dit betekent dat nu vrijwel iedereen een product kan maken dat communiceert met Nest (open source). Dit kon ook niet anders als telg van Alphabet.

Nieuwe technieken kunnen ook zeker fout gaan bij de presentatie. Dit ervaarde nu.nl op een pijnlijke manier. Nu.nl kondige namelijk hun eigen livestreaming dienst aan. Wat is het verschil met Meerkat en Periscope? Er zit een redactie tussen. Zij screenen alle streams en bepalen of het direct doorgestuurd kan worden naar de app, dat het opgeslagen wordt voor later gebruik of dat de bijdrage wordt afgewezen.

Een slimme uitbreiding van de meest gebruikte nieuwsbron van Nederland. Maar dan moet de demonstratie wel goed gaan. In 1e instantie kon er geen verbinding gemaakt worden en later was er geen geluid of het kwam gebroken binnen. Tijdens het stuntelen met de techniek liep het publiek één voor één weg. Gemiste kans, want er waren veel influencers in de zaal.

Terugkijkend op e-Day 2015
Er waren op e-Day natuurlijk veel meer introducties en presentaties van andere producten en diensten. Zoals de live chipimplantatie of Google.org, dat niet zoveel op de voorgrond treedt (nonprofit deel van Google). Stuk voor stuk heel indrukwekkend, maar je neemt op zo'n dag meer op dan dat je kunt verwerken. Na twee weken blijven de onderwerpen over die het meeste indruk hebben gemaakt. Dat zijn de onderwerpen die ik hierboven benoemd heb. Wat ze allemaal gemeen hebben?

Ze denken alle drie out of the box en inspireren mensen om mee te doen. Jason doet dat via zijn video's en presentaties, Nest stelt zijn API beschikbaar voor de wereld en Nu.nl zet een volgende stap in burgerjournalistiek.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief