Een korte terugblik op 200 blogposts

Blog
Opinie
Jody Koehler
07-06-2010
In september 2009 zijn we gestart met Coopr en de onderlinge belofte om elke dag een blogpost over PR 2.0 online te zetten. Inmiddels zijn we 10 maanden en 200 blogposts verder. Elke dag delen we hier onze meningen, visies, tips, frustraties, ontwikkelingen en nieuwsgierigheid. En dat doen we met ontzettend veel plezier. Maar zo nu en dan ook met wat bloed, zweet en tranen. En daar mag je dan ook best even bij stilstaan. Vandaag een korte terugblik op 200 blogposts.

Elke dag

We krijgen vaak de vraag: "Is het bloggen te doen, elke dag?". En het antwoord is simpelweg ja. Het is te doen, vrij gemakkelijks zelfs. Geen kwestie van tijd, maar prioriteit. Geen kwestie van moeten, maar willen. Geen kwestie van krijgen, maar geven. En vooral: geen kwestie van zomaar een onderwerp, maar onze passie. En natuurlijk zijn er momenten waarop je op de klok 23.53 ziet en denkt godver. Maar wat blijkt, juist dan schrijven we onze beste blogposts.

Top 10 blogposts

Een overzicht van de 10 best gelezen blogposts (waarvoor nog onze dank!)1. Social media  trends voor 20102. De beste social media campagne ooit3. HBO Communicatie, wakker worden!4. 5 Q's over PR met... Marcel van Kanten, KLM5. Deirdre Breakenridge naar Nederland voor PR 2.0 event Coopr6. 5 stappen naar gratis online monitoring7. PR top 10 volgend op PR top 1008. Gratis PR 2.0 avond voor studenten9. De PR-klaagmuur: Kari-Anne Fygi10. Foursquare als online PR tool?

Favoriet Jos

Dat is 'HBO Communicatie, wakker worden!' Deze post heeft in onderwijsland nogal wat discussie opgeleverd. Van docenten die het niet met hem eens waren en het tegendeel bewezen, tot studenten die het volmondig met Jos eens waren. Zulke open discussies zijn voor hem een schoolvoorbeeld van hoe het werkt in het huidige medialandschap.

Favoriet Jody

Een lastige keuze, maar ik neig naar: 'Hoe start ik (als PR pro) met Twitter?'.  Een simpele, maar behulpzame blogpost. En mede daarom zijn we met dit blog begonnen, om mensen verder te helpen en vraagtekens weg te nemen. En natuurlijk, dit gaat over Twitter. Al veel besproken... I know. Maar veel communicatie en PR collega's hebben nog steeds geen idee over hoe, wat en vooral waarom. En juist dat laatste moeten we steeds belangrijker gaan vinden.

Maar zou jij het kunnen? Elke dag een stukje over jouw passie schrijven. Kun jij op dit moment tegen jezelf zeggen: "Over dit onderwerp schrijf ik gemakkelijk 50 blogposts"? Dan mijn vraag aan jou... waar wacht je op?