Een overkill aan verkiezingsnieuws. Mag het wat minder?

Blog
Opinie
Dorieke Cieremans
07-03-2017
Zo, even een klaagblog. Mag ook wel eens een keertje, toch? Zoals je wellicht weet is ons onderwerp op de dinsdag 'top of flop in de media', maar ik - als televisiekijker- kan vrij weinig met dit onderwerp als het alleen maar over de verkiezingen gaat bij de actualiteitenprogramma's. Natuurlijk kan ik het gaan hebben over de lijsttrekkers, maar daar heeft Jos het gisteren al (deels) over gehad in zijn blog.   

Verkiezingsmoe
Ik word eigenlijk een beetje moe van de verkiezingen op televisie. Van het Carré-debat tot Het Lagerhuis (DWDD) in verkiezingstijd. Van Lodewijk Asscher bij Radio538 tot Goedemorgen Nederland met als nieuwe presentator Emile Roemer. Mag het allemaal wat minder? Minder uitzendtijd, bedoel ik he.

Natuurlijk zijn de verkiezingen belangrijk en ja, er zijn vast nog veel zwevende kiezers. Alleen een groot deel van de twijfelenden kiezers is jong en geloof mij die gaan zich uiterlijk 48 uur voor de verkiezingsdag pas druk maken over de verkiezingen. Ik spreek uit ervaring als millennial. Wij zijn vooral heel druk met onszelf. Wij kiezen ervoor om last minute in alle standpunten te duiken en een beslissing te maken. Grote kans dat pa en ma nog ingeschakeld worden voor wat advies. De eerst paar keer stemde ik ook gewoon wat m'n vader stemde. 

Doorslaan?
Al die media aandacht in verkiezingstijd kan natuurlijk ook doorslaan in irritatie. Politiek is sowieso een onderwerp waar de gemiddelde Nederlander niet heel actief mee bezig is, dus het lijkt mij verstandig om een goede balans te vinden waarbij we politiek zo aantrekkelijk mogelijk maken voor Nederlanders.  

Maximaal 1,5 week media aandacht?
Kunnen we afspreken dat we zo'n 1,5 week voorafgaand aan de verkiezingsdag los gaan in de media? Dan hebben we nog ruimschoots de tijd om ons te verdiepen in wie het beste debatteert, de meest gunstige standpunten en de meest attente lijsttrekker. Een win-win, want de lijsttrekkers hebben geloof ik al enkele maanden geen privéleven meer.         

Zullen we een debat starten? Ben je het met mij eens of oneens?  

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief