Feiten en fabels over Coopr

Blog
Opinie
Talitha Dirkzwager
11-10-2016


Tijdens gesprekken over Coopr, of het nu met (potentiële) klanten, mensen uit het vak of mogelijke nieuwe collega's is, komen best vaak dezelfde gespreksonderwerpen langs. Nu vind ik het geen enkel probleem om hier over te praten, maar het kan ook geen kwaad om ze eens op een rijtje te zetten in een blog. Wat zijn nu de meest gehoorde feiten en fabels over Coopr...?

"Coopr is een online PR-bureau, toch?"

FABEL. Coopr werd oorspronkelijk opgezet als een nieuw online PR initiatief en ook kreten als PR 2.0 hoorden hier destijds bij. De gedachte achter Coopr is echter vooral dat we de grenzen van het vak willen verleggen. In 2009 was dat online PR, omdat social media en digitale communicatie in Nederland in opkomst waren en hier nog niet echt een bureau voor was. In 2016 liggen die grenzen op een heel ander gebied en varieert wat wij doen van traditionele PR tot content tot Marketing PR en ja, ook nog steeds online. De vraag en doelen van de klant staan centraal en daar kiezen we de aanpak en middelen bij. Dit is regelmatig online, maar lang niet altijd.

"Klopt het dat Coopr heel kieskeurig is als het gaat om haar klanten?"

FEIT. Als klanten op zoek gaan naar een nieuw PR-bureau, dan kijken ze onder andere naar de 'klik' met het bureau. Voelt het goed, past het bureau bij het bedrijf en willen ze met deze mensen samenwerken? Wij vinden het terecht om andersom hetzelfde te doen. Daarom kijken we als er een pitch binnenkomt altijd eerst of we het bedrijf of product leuk vinden, of we het snappen en of we het zouden gebruiken in ons eigen leven. Is het antwoord ja, dan blijft er een belangrijke vraag over... En dat is hoe de klik voelt met de potentiële klant. Willen we graag met hen werken? PR is toch ook mensenwerk, dus het kan maar beter vanaf de start goed voelen voor beide kanten.

"Coopr ken ik wel, dat is toch het bureau van Jos Govaart?"

FEIT EN FABEL. Coopr is opgericht door Jos Govaart én Jody Koehler. Zij hebben onderling een rolverdeling die ervoor zorgt dat de buitenwereld soms heel anders kijkt naar wie de personen achter Coopr zijn. Jos is de persoon die extern zichtbaar is. Hij profileert zich goed met scherpe blogs en is heel actief op Twitter. Daardoor is hij ook de persoon die door de buitenwereld wordt gezien als het gezicht van Coopr en die opgenomen wordt in lijsten als 'meest inspirerende communicatieprofessional'. Hoewel we daar trots op zijn en deze taak heel belangrijk is, voelt dit soms ook wel wat scheef. Intern is Jody namelijk de persoon die ontzettend veel werk verzet. Of het nu de serieuze zaken als finance of HR zijn of iets luchtigers als het organiseren van het Coopr verjaardagsfeest. Dus het is een feit dat Coopr het bureau van Jos is, maar net zo goed van Jody. Alleen is dat voor de buitenwereld een stuk minder zichtbaar.

"Jullie rijden zeker allemaal in een Mini Coopr?"

FABEL. Was het maar zo'n feest. Maar deze grap wordt veel gemaakt. Je spreekt het wel zo uit. De uitspraak van onze naam is sowieso wel een dingetje. We hebben er al heel wat varianten op gehoord, zoals Koo-PR en C-O-O PR. Je zegt echter "koeper", net als bij de Mini dus.

"Ik heb gehoord dat het niet zo makkelijk is om bij Coopr te komen"

FEIT. Ons kantoor is gevestigd in de Schiecentrale. Deze is makkelijk te vinden en we hebben heel handig een parkeergarage onder ons pand. Maar dan begint het... Ik moet gewoon eerlijk toegeven dat de Schiecentrale voor beginnelingen voelt als een Escape Room. Aanbellen is al een ding, want er zijn diverse 'bellen' en wij zijn als Coopr niet in alle bellen terug te vinden. Vervolgens moet je nog de juiste lift en etage zien te vinden... Trek er maar gerust een kwartier extra voor uit als je voor het eerst bij ons langskomt. Wat heb ik het regelmatig te doen gehad met sollicitanten die verhit nipt op tijd of net te laat binnen kwamen rennen voor hun gesprek. Maar als je het eenmaal weet, zul je zien dat we een prachtig plekje hebben in dit soms bijna onneembare fort!

Wil je een vraag, mening of stelling bij me checken? En horen of het een feit of een fabel is? Kom maar op, ik breid dit lijstje graag uit!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief