Glimmen van trots

Blog
Opinie
Jos Govaart
01-03-2011

Als ondernemer kun je je eigenlijk niets mooier voorstellen dan dat mensen die bij je werken ook gaan ondernemen. Natuurlijk het  is altijd even slikken als goede mensen weggaan. Maar de trots overheerst. Jos Govaart en Jody Koehler hebben Bijl PR per vandaag verlaten en gaan samen verder met Coopr, de pr 2.0- en social media-'speeltuin' die wij in september 2009 zijn gestart. Nog een maandje blijven ze in ons pand en dan gaan ze echt op zichzelf.De mooie symboliek wil dat Coopr precies op de dag af twintig jaar start, nadat ik Bijl ben begonnen. Inderdaad, Bijl is vandaag jarig. Wij worden twintig!

Die twee gasten de afgelopen tijd bezig zien brengt vele herinneringen van toen terug. Een plan hebben is een, maar dan moet je ineens echt. Bankrekeningen, Kamer van Koophandel, meubilair, arbeidsvoorwaarden, telefoonabonnementen, computers. Je bent ineens actief op totaal nieuwe terreinen. Van werknemer ben je ondernemer geworden. Ik vond het in te het begin soms doodeng. En ik weet zeker dat Jos en Jody dat gevoel soms ook hebben. Maar jeetje, wat was ik trots toen ik op 1 maart 1991 in mijn eigen kantoor zat, omringd door twee telefoons en een paar verhuisdozen. Zeker weten dat Jos en Jody vandaag alleen maar zitten te glimmen. We zullen Jos en Jody  – en Marie Louise – nog vaak zien en ook misschien ook nog vaak als concurrent tegen komen. Zij zullen Coopr ontwikkelen tot een pr-bureau dat, hoewel gestoeld op nieuwe inzichten en technieken, toch ook af en toe zal terugvallen op datgene wat bij Bijl PR is geleerd.

En wij bij Bijl trekken consequent de lijn door wij al volgden. Heel goed blijven opletten op wat er verandert in de communicatiewereld, daar de goede dingen uitpikken en die slim inpassen in de campagnes die we voor onze klanten bedenken en uitvoeren.

Ik wens de Coopr-boys en -girl alle succes toe.

Ruud Bijl

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief