Het fantastische nut van 3D printers

Blog
PR
Marlous Westra
28-10-2014
Technologische ontwikkelingen gaan hard. Er is nu al zoveel meer mogelijk dan dat wij weten. Eén van de nieuwere dingen is de 3D printer. Heb jij je ooit wel eens afgevraagd wat daar nou precies het nut van is? Steeds meer mensen hebben er eentje thuis. Ook in het bedrijfsleven worden de mogelijkheden verkend om bijvoorbeeld productieprocessen te verbeteren. Anderen zijn er weer van overtuigd dat het in de toekomst een oplossing kan bieden voor het voedselprobleem.

Technologie is slechts een tool
Maar het nut van een 3D printer kan je ook veel dichter bij huis zoeken. Onder de vlag 'Technology is just a tool. People give it a purpose' brengt een producent van 3D printers één van de mooiste usp's in beeld: het driedimensionaal maken van foto's. En al denken we dat dit in de toekomst de enige reden zal zijn waarom mensen deze dingen aanschaffen, wat mij betreft heeft 3D daarmee al voldoende bestaansrecht.

Herinneringen komen tot leven
Natuurlijk is het een leuke gadget en bijzonder om een familiekiekje in 3D te printen. Maar stel je nou eens voor dat je een fantastische fotograaf bent, die in de bloei van zijn leven door ziekte zijn zicht is verloren. Dan is zo'n printer toch geweldig om beelden terug te brengen? En wat dacht je van mensen die al vanaf hun geboorte niet kunnen zien? Bij ons bestaan herinneringen vooral uit beeld. Heb je je wel eens afgevraagd hoe zíj herinneringen opslaan? Hoe mooi moet het voor hen zijn om een foto van een waardevolle herinnering uit een gelukkige kindertijd ineens te kunnen voelen?

Technologie maakt het leven mooier
Déze technologie kan herinneringen voor mensen met minder zicht tot leven brengen. In deze prachtige casefilm komen al dit soort verhalen samen. De film maakt een sterk statement van hoe oneindig de mogelijkheden van technologie zijn. En dat ze ons leven ook écht een stuk mooier maken.

https://www.youtube.com/watch?v=f-4AmztnIYw

Op de website Touchable Memories van Pirate 3D vindt je alle persoonlijke verhalen. Op Twitter kan je via de hashtag #tech4people meelezen met wat mensen vinden van de campagne.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief