Het is weer lijstjestijd - een top 5

Blog
Opinie
Marlous Westra
13-12-2016
We gaan de laatste weken van 2016 in. Het is lijstjestijd. De periode voor veel partijen om het jaar te beschouwen. Wat is er allemaal gebeurd en wat betekent dat voor het nieuwe jaar. De top zoveel's vliegen ons om de oren. Niet onterecht. Deze hapklare content werkt als een tierelier in PR. En zeker voor de grote data-machines gemakkelijk om op te stellen. Bovendien zijn lijstjes vaak met minimale effort te tweaken en interessant te maken voor specifieke media, zoals marcom, tech of juist regionaal.

YouTube bracht bijvoorbeeld de top 10 meest bekeken video's naar buiten per land. Maar ook de meest bekeken muziekvideo's. En natuurlijk een global lijstje. Mocht je het afgelopen jaar onder een steen hebben doorgebracht, lees dan vooral even door. We zetten een top 5 van de meest besproken lijstjes over 2016 voor je op een rij.
  • De 10 best bekeken YouTube video's van 2016 in Nederland
    Met stip op nummer 1: de PPAP. De wat? De Pen-Pine-Apple-Pen van de Japanse DJ Kosaka Daimaou. Snel vergeten zou ik zeggen.. Mijn persoonlijke favoriet vinden we in Nederland op plek 3, maar pakt wereldwijd de eerste plek: James Corden met Adele in Carpool Karaoke.De volledige top 10 vind je hier.
  • De top 10 best verdienende Nederlandse YouTubers van 2016
    Vorige week lanceerde het Amerikaanse zakenblad Forbes het lijstje met de 10 bestverdienende YouTubers ter wereld. Op nummer 1 staat de Zweedse gamer PewDiePie, aka Felix Kjellberg. De 27-jarige verdiende tussen juni 2015 en juni 2016 zo'n 15 miljoen dollar. Dat kunnen wij ook, dachten de mensen van Quote. Zij zetten voor ons de best verdienende Nederlandse YouTubers op een rij. Met stip op 1: Jordy van den Bussche met zijn kanaal Kwebbelcop. Ook Dylan Haegens gaat lekker. Nog steeds in de top 10 maar met teruglopende populariteit vinden we Enzo Knol en Mascha Feoktistova.
  • De 10 meest gelikete Instagram-foto's van 2016
    Ook Instagram slingert een lijstje de wereld in en komt met de top 10 foto's, natuurlijkvan celebrities, die de meeste likes ontvingen. En uit die top 10 blijkt dat Instagram-fans rete-fanatiek zijn. De gehele top 10 aan posts komt op conto van slechts 2 celebrities. Selena Gomez en Christiano Ronaldo. Waarbij Ronaldo slechts een zesde en een negende positie inneemt.https://www.instagram.com/p/BHF4NdhhOmc/De volledige top 10 vind je hier.
  • Het beste van 2016 volgens Apple
    Ook Apple gooit traditiegetrouw in december een aantal lijstjes naar buiten. Debeste apps van 2016, de beste apps per categorie, de beste films en boeken volgensApple, de beste muziek volgens Apple Music... De foto-app Prisma is een winnaar. Enhet ziet er naar uit dat we in 2017 ook meer gaan horen over bunq, een Nederlandse betaalapp, the bank of the free én Bear, een minimalistische notitie- en takenlijst-app. Volgens Apple de beste Mac-app van het jaar.Een samenvatting van deze lijstjes vind je hier.
  • De meest gestreamde artiesten in Nederland
    Natuurlijk kan ook Spotify niet ontbreken met een wrap up van 2016. Het merk weetprecies hoe ons luistergedrag in elkaar steekt. We luisterden het afgelopen jaar massaal naar Broederliefde, Drake, Justin Bieber, Lil'Kleine en Coldplay. Een opvallende mix. Wereldwijd vormen Drake, Justin Bieber, Rihanna, Twenty One Pilots en Kanye West de top 5. Op Spotify kan je op alle mogelijke manier de meest populaire lijstjes streamen, zelfs de top 10 nummers die je zelf het meest hebt geluisterd in 2016. Heel fijn!
  • Ben jij nog toffe lijstjes tegengekomen? Laat het ons weten in de comments.

    Verleg je grenzen!

    schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
    Schrijf je nu in voor
    onze nieuwsbrief