Het meest opvallende (PR) nieuws van deze week: #Beyoncetwins, Jinek en op naar de stembus!

Blog
Trends
Rosanne Van Setten
03-02-2017
Elke week zetten wij de meest opvallende nieuwtjes op een rij voor hen die onder een steen hebben gelegen. De zwangerschap van Beyonce kun je deze week in elk geval niet gemist hebben, met 8 miljoen likes op Instagram. Ook de show van Jinek en de Stembus campagne van Tim Hofman waren hot topic deze week. Meer weten? Lees dan snel verder.

Double Bey's
Vorige week vrijdag begonnen de geruchten...zou Queen B weer zwanger zijn? Fans dachten een babybuikje te hebben gespot in haar nieuwe video van Ivy Park. En jawel: woensdagmiddag maakte de zangeres via Instagram bekend dat zij niet één, maar twee kleine Carters verwacht met haar hubby Jay Z. Heel social media ging los: de foto heeft met inmiddels 8 miljoen likes zelfs alle Instagram records verbroken. Ook op Twitter was de zwangerschap niet te missen: er werden zo'n 17.000 tweets per minuut verstuurd over het onderwerp. Maar ook vrijwel alle kranten en nieuwswebsites schreven erover. Bijzonder om te zien dat één foto zoveel teweeg kan brengen in de wereld. Dat noem ik nou #PRgoals.

Stembus
Op 15 maart is het weer zover: de Tweede Kamerverkiezingen. En natuurlijk gaan we allemaal stemmen. Toch? In de praktijk valt dat tegen, 4 jaar geleden is namelijk bijna eenderde van de kiezers onder de 25 jaar niet wezen stemmen. Dat moet dit jaar anders, vindt Tim Hofman (die je ongetwijfeld kent van het programma #BOOS. Samen met een aantal andere fanatieke Twitteraars startte hij binnen een bewonderenswaardig korte tijd de Stembus campagne. Met de slogan 'make voting great again' als knipoog naar Trump. Tim wil de democratie weer sexy maken en jongeren een schop onder hun hol geven. En dat heeft inmiddels al wat aandacht opgeleverd. Zo zijn de heren deze week al te gast geweest bij Coen en Sander, de Wereld Draait Door en Radio 1. Het doel is in elk geval om 800.000 jongeren die in maart voor het eerst mogen stemmen te overtuigen dat ook echt te gaan doen. Ik ben heel benieuwd of het ze lukt!

Jinek en Jules
Dat Eva Jinek een pittige tante is, wisten we al. Maar ze heeft het nog niet zo sterk hoeven bewijzen als in de uitzending van vorige week donderdag. De Rotterdamse dichter Jules Deelder wekte flink wat irritatie op bij Eva door zijn tafelgenoten herhaaldelijk te onderbreken. Op een bepaald moment was ze er helemaal klaar mee en haalde uit: "Jules, alsjeblieft. Als het zo doorgaat wil ik dat het ophoudt, ik meen het serieus. Hier aan tafel is een bepaalde beleefdheid. Ik bepaal dat." Zoals je wellicht kon verwachten was Jinek die avond trending topic op Twitter. Of ze nu team Jinek of team Deelder waren, de uitzending zorgde onder de kijkers vooral voor veel vermaak. Zouden de kijkcijfers ook omhoog zijn gegaan de volgende dag?

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief