Het meest opvallende (PR) nieuws van deze week: #Emmawilleven, #spon en #SR16

Blog
Opinie
Tamara Vlootman
25-11-2016
In dit blog praat ik je snel bij over het meest opvallende (PR) nieuws van afgelopen week. Handig, als je begraven was onder deadlines. Naast dat we eindelijk gemeld hebben dat Coopr een vestiging in Antwerpen opent, ging de aandacht deze week vooral uit naar het aangrijpende verhaal van Anorexia-patiënte Emma. Daarnaast is bekend geworden dat ook vloggers tegenwoordig sluikreclame (product placing) moeten melden aan hun kijkers. En de DJ's die in het glazen huis gaan verblijven zijn bekend gemaakt.

Gezondheidsobsessie maakt slachtoffer(s)
Op BNN is afgelopen dinsdag een documentaire uitgezonden over Emma, een slimme en mooie meid die op haar 18e is overleden aan de gevolgen van anorexia. Onder #Emmawilleven werd er flink op gereageerd. En niet zonder reden. De documentaire over Emma is ontzettend rauw en eerlijk. Je ziet haar veranderen en vechten tegen de stemmen in haar hoofd, terwijl iets in haar hetzelfde blijft. Heftige beelden. Wie het droog heeft gehouden mag zich melden. Opvallend: NOS meldde zondag ook al dat Anorexia-patiënten steeds jonger worden. Zo kan het al opduiken bij kinderen van 8(!) jaar. Belangrijkste reden: de huidige maatschappelijk obsessie met gezond eten.

Vloggers moeten sluikreclame melden
Ook vloggers moeten gaan vermelden wanneer ze betaald worden om een product/dienst aan te prijzen. Voorheen gold dit al voor bloggers. Dit berichtte Bright afgelopen woensdag. Of het veel impact heeft moet ik nog maar bezien. Veel fans zien toch vooral of een vlogger enthousiast is of niet. Ook al is het duidelijk betaald. Zie het maar zo: een 'echte' reclame met een populaire vlogger als Enzo Knol zou ook rammend goed werken. Mits het een goede reclame is. En mits de vlogger ook iets heeft met het product. Niets nieuws onder de zon. Alleen nu met #spon.

Het Glazen Huis komt er weer aan
Het Glazen Huis van 3FM's Serious Request is, net als kerstmarkten, niet meer te scheiden van de aanloop naar de feestdagen. Afgelopen dinsdag werd bekend gemaakt dat Domien Verschuuren en Frank van der Lende het doorzichtige huis dit jaar onveilig gaan maken. En een kat, maar dat bleek een stunt. Door alle aandacht kon het beestje snel uit het asiel bij een nieuw huis worden ondergebracht. Goede daad nummer 1 in the pocket! Het geld dat wordt opgehaald gaat dit jaar naar kinderen in ontwikkelingslanden met een longontsteking. Want in ontwikkelingslanden is dat helaas nog steeds een dodelijke ziekte.

Jij bent weer op de hoogte. Knal de laatste deadlines er nog even in voordat je - met deze must knows op zak- gaat borrelen. Goed weekend vast!

 

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief