Het meest opvallende (PR) nieuws van deze week: Lubach, Pindakaasdag en Stories

Blog
Trends
Tamara Vlootman
27-01-2017
In dit blog praat ik je bij over de belangrijkste, leukste of opvallendste nieuws-items van afgelopen week. Een stunt van de Pindakaaswinkel sloeg aan, Zondag met Lubach haalt internationale faam en ook bij Facebook kun je nu een 'verhaal' maken. Stay tuned, en jij bent zo helemaal klaar om het weekend in te luiden.

Lubach
De Nederlandse parodieën op de Amerikaanse politiek doen het goed. Eerder al ging een video van LuckyTV heel de wereld over. Deze week is het Arjan Lubach gelukt. Met een hilarisch en goed in elkaar gezet verzoek vanuit de Nederlandse overheid aan Trump: Amerika first, the Netherlands second. De video neemt je mee naar de 'highlights van Nederland'. Zo zien we ponypark Slagharen, where you can grab them by the pony. En we zien Jette Klijnsma, a disabled politician, you can make fun of her. Om de humor te verdiepen: in Amerika heeft iemand een officieel verzoek ingediend om Nederland inderdaad op nummer twee te plaatsen, naast Amerika.

Pindakaasdag
De beste stunts zijn simpele, goede uitwerkingen van een perfect passend idee. Eigenlijk is het raar dat we in Nederland nog niet eerder aan de Pindakaasdag zijn gegaan. De Pindakaaswinkel in Amsterdam blies dinsdag deze internationale ´feestdag´ Hollandse leven in, door gratis pindakaas uit te delen. Onder andere Telegraaf, RTL Nieuws, LINDA en het Parool gingen erop in. Het geheim? Het is een algemeen geliefd product, er zit geen enorm  commercieel merk achter, en iedereen snapt het. Ik ben benieuwd of ze het volgend jaar ook weer kunnen claimen.

StoriesSocial media gaan steeds meer op elkaar lijken. Deze week maakte Facebook bekend de zorgen om de opmars van Snapchat in daden om te zetten: ze kopiëren de mogelijkheid om een verhaal te maken en introduceren Stories. Het werkt exact hetzelfde als de Snapchat-verhalen; met beeld-toevoegingen kun je in een kort video-verhaal vertellen over wat je hebt gedaan. Op zich is het logisch dat Facebook zich iets aantrekt van het immer groeiende Snapchat, maar persoonlijk vind ik imitaties altijd zo jammer. Benieuwd of het gaat lopen.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief