Het meest opvallende (PR) nieuws van deze week: populairste #, kinderhelden en Joop Braakhekke

Blog
Opinie
Tamara Vlootman
09-12-2016
Het weekend komt in zicht, tijd voor een kleine terugblik op afgelopen week. Welk (PR) nieuwtje mag je niet missen? In ieder geval niet de stap die de levensmiddelenindustrie neemt om kinderhelden van verpakkingen te bannen én dat een van de grotere TV-koks van Nederland op 75-jarige leeftijd is overleden. Ook zijn de populairste trending topics bekend gemaakt.

KinderheldenWell done, supermarkten van Nederland. Zonder wettelijke druk hebben twee supermarkten zelf de kinderhelden als Dora en K3 van de papiertjes van snoep-producten gehaald. En dat levert vast een verlies in winst op, maar wel veel lof van ouders en andere belanghebbenden. Minder jengelende kinderen die echt Dora-koekjes moeten hebben! En daarmee minder snoepende kinderen die het gevecht bij de kassa hebben gewonnen. Dit soort beslissingen vallen voor mij onder 'hygiëne-PR'. De verantwoordelijkheid pakken en dat wel communiceren, maar niet breed uitmeten. 

Joop BraakhekkeMet de opkomst van vloggers hebben we er veel bekende gezichten bij gekregen in het het Nederlandse food-landschap, maar de charme van Joop Braakhekke, dat komen we in ons kikkerlandje niet zo vaak tegen. Donderdag is hij op 75-jarige leeftijd overleden. Wat vloggend (en bloggend) Nederland van hem kan leren? Alleen als je iets echt leuk vindt, kun je er echt groot in worden. En met charme kom je een heel eind.

Populairste #
De populairste onderwerpen op Twitter dit jaar zijn nu alvast bekend gemaakt: #Rio, #Election2016 en #PokemonGo staan op nummer 1, 2 en 3. De vraag of Twitter leidend is in wat mensen bezighoudt daargelaten, zo'n overzicht is wel handig. Pokemon mag in zijn handjes knijpen. Globaal zo'n enorme trend in gang zetten dat je in de top 3 van de meest gedeelde onderwerpen komt, dan heb je blijkbaar iets heel erg goed doorgehad. De combinatie van 'echt' en 'virtueel' hits the spot. Benieuwd wat we in 2017 nog meer gaan meemaken op dit gebied.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief