Het meest opvallende (PR) nieuws van deze week: Songfestival outfits, persvrijheid en Mattie en Wietze

Blog
Trends
Demi Keizer
05-05-2017
Deze week was er in de media een hoop te doen over de Songfestival outfits van dit jaar. Verder was 3 mei de Internationale dag van de Persvrijheid en zet het radioduo Mattie en Wietze definitief een punt achter hun samenwerking.

De Songfestival outfit van OG3NEWat trekken de zangeressen van OG3NE aan tijdens hun optreden op het Eurovisie Songfestival? Deze vraag lijkt bijna belangrijker te zijn dan het liedje zelf. Weken lang speculeren allerlei media over het antwoord. Nu is het dan eindelijk bekend: OG3NE gaat Nederland vertegenwoordigen in een nieuwe editie van de beroemde en beruchte "scheurjurk". Vorig jaar kreeg Trijntje Oosterhuis een hoop kritiek te verduren over de weinig bedekkende jurk die zij droeg tijdens haar optreden. De meiden van OG3NE besloten om met dezelfde ontwerper in zee te gaan. Dit jaar kunnen we dus opnieuw een gescheurde creatie van Tygo Boeker bewonderen... O ja, en het liedje horen, natuurlijk.

De dag van de persvrijheidDeze week staat in het teken van vrijheid. Niet alleen vieren wij vandaag de vrijheid van ons land, woensdag 3 mei was de Internationale Dag van de Persvrijheid. Hoewel vrijheid van meningsuiting en pers in Nederland wordt gezien als de normaalste zaak van de wereld, is dat niet overal het geval. Slechts 13% van de mensen leeft in een land met persvrijheid. Ook in de Westerse wereld wordt persvrijheid steeds schaarser, blijkt uit onderzoek van Freedom of the Press en Reporters Without Borders. Daarom droeg de Nederlandse mensenrechtenambassadeur zijn steentje bij aan vrijheid op de VN-conferentie in Jakarta.

De break-up van Mattie en WietzeDe jurken van OG3NE zijn niet het enige dat scheurde deze week. De barstjes in de relatie van het radioduo Mattie en Wietze leidden tot een ware break-up. Nog geen maand geleden gingen de presentatoren van de Ochtendshow op Q-music nog vijf dagen geboeid door het leven om hun onlosmakelijke verbintenis te bewijzen. Mattie voelde zich echter toch meer aangetrokken tot geld. Hij accepteerde het aanbod van Q-music om alleen verder te gaan met zijn eigen Ochtendshow en zijn partner in crime, Wietze, achter zich te laten. De Mattie en Wietze Ochtendshow is het op drie na best beluisterde programma op de Nederlandse radio en heeft Q-music een enorme groei in luisteraars opgeleverd. Waarom is gekozen voor een samenwerking met enkel Mattie blijft dus voorlopig nog een raadsel.