Het meest opvallende (PR)nieuws van deze week: Chriet Titulaer, Parool, Koningsdag

Blog
Opinie
Tamara Vlootman
28-04-2017
Afgelopen zondag is Chriet Titulaer op 73-jarige leeftijd - een van de grootste kenners van technologie en sterrenkunde in zijn tijd - overleden. Wat minder opviel maar wel goed is om te weten: het Parool is de meest aantrekkelijke krant ter wereld. En natuurlijk was het donderdag Koningsdag - dé dag voor soepele moves, zo blijkt.

Chriet Titulaer
Een icoon in vele opzichten, hoewel inmiddels minder bekend onder mensen van mijn leeftijd. Wetenschapper Chriet Titulaer was zijn tijd vaak ver vooruit. Afgelopen zondag overleed hij op 73-jarige leeftijd. Hij voorspelde een hoop technologische ontwikkelingen. Hierbij een samenvatting van de Volkskrant:
  • Consumenten krijgen de keuze uit een hoop verschillende tv-programma's;
  • Fietsen worden uitgerust met een telefoon (een 'profetische 1-april grap');
  • Slimme huizen komen eraan, waar mensen minder zelf hoeven te doen;
  • En het internet wordt het niet (hier zat hij dus flink naast).
Parool
Iedereen heeft een favoriete krant om te lezen. Soms zit het in de onderwerpen die bij de ene krant meer aandacht krijgen dan bij de andere. Of in hoe gemakkelijk en begrijpelijk er geschreven wordt. Maar ook het design speelt mee. Parool won zaterdag de grote prijs voor 'World's Beste Designed Newspaper'. Daarmee liet de Amsterdamse krant onder andere de New York Times, Welt am Sonntag en the Guardian achter zich. Gefeliciteerd!

Koningsdag
Is je zolder weer opgeruimd en doorverkocht? Of heb je een lekker relaxte dag binnenshuis gehouden? Sommige mensen moesten gewoon werken. Het is oneerlijk verdeeld. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen feestje mag vieren. Deze politieagent wist online door te breken met zijn dansmoves. Zo zien we het graag!

 

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief