Het meest opvallende (PR)nieuws van deze week: Kipnuggets, Songfestival en Snapchat

Blog
Trends
Tamara Vlootman
12-05-2017
Welkom (bijna) in het weekend. Hier praat ik je vlak voor de vrijdagmiddagborrel nog even bij over afgelopen week. Zo is afgelopen woensdag het recordaantal retweets doorbroken. Is het Songfestival op Twitter een feestje. En lijkt de rek uit de groei van Snapchat te zijn.

KipnuggetsHet is de zoete droom van ieder merk. Maar het laten ontstaan van een echte 'viral' is vaak alleen besteed aan de onbedoelde grapjes van individuen. En dat kan dan zomaar 3.5 miljoen retweets opleveren! Carter Wilkerson had begin april zin in kipnuggets. Dus vroeg hij aan de Amerikaanse keten Wendy's hoeveel retweets hij nodig had voor een jaar lang gratis zijn favoriete snack. Het antwoord: 18 miljoen retweets. En dus riep hij zijn volgers op om te retweeten. Niet veel bijzonders, maar heel veel mensen pikte het op en nu is hij een fenomeen geworden. Ondanks dat hij de 18miljoen niet heeft behaald, krijgt hij toch een jaar zijn beloning. Het vorige record staat overigens op de foto van Ellen DeGeneres met 3.4 miljoen retweets, die ze maakte tijdens de Oscaruitreiking van 2014.  

Songfestival
Yes! Het songfestival is weer in volle gang. Leuk om te kijken, maar ook erg interessant om te volgen via Twitter. Niets zo boeiend als het beoordelen van (kwalitatief goed of minder goed) gezang, gedans en natuurlijk: de outfits! Hier vind je een mooi overzicht van De Beste Social Media. Stay stuned aanstaande zaterdag, wanneer OG3NE weer optreedt!Snapchat
De (superjonge) doelgroep van Snapchat blijft dan wel stijgen, het gaat toch wat minder goed dan gepland met het Amerikaanse bedrijf. 'Megaverlies, megabonussen en minder gebruikers voor Snap' vatte Laurens Verhagen van de Volkskrant het samen. Van de 12 tot 17-jarigen zit 83% op dit moment op het sociale platform. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet ook op Facebook en Instagram zitten, die het principe van Snapchat gewoon overnemen. Ook kreeg Snapchat te maken met 'slechts' 5% nieuwe aanwas, in plaats van de verwachte 10%.