Het meest opvallende (PR)nieuws van deze week: SpinAwards, Koning Willem-Alexander en Netflix

Blog
Trends
Tamara Vlootman
21-04-2017
Deze week stond onder andere in het teken van de SpinAwards. Een prestigieuze prijs voor creativiteit op digitaal gebied. En Koning Willem-Alexander is geïnterviewd door Wilfried de Jong (dat is nieuws ja!). Tot slot kijken we even naar een van onze eigen klanten die een gigantische mijlpaal heeft behaald. Netflix nadert 100 miljoen abonnees!

SpinAwards
De SpinAwards, prijzen voor het meest creatieve gebruik van digitale middelen, zijn afgelopen donderdag uitgereikt. KLM viel dik in de prijzen. Maar de meest opvallende winnaar voor mij was Iris, de game tegen pesten van KRO-NRCV, die er met goud in categorie Social Media vandoor ging. Het idee is namelijk heel simpel: de fictieve Iris wordt gepest. Als kind kun je haar toevoegen aan je Whatsapp contacten en haar voorzien van advies over hoe ze met situaties moet omgaan. Afhankelijk van jouw advies verandert de situatie voor haar. Een goede manier om je smartphone eens te gebruiken voor het kweken van empathie.

Willem-Alexander
Als Koning van Nederland heb je eigenlijk maar weinig te zeggen. Dat blijkt uit zijn interviews: ze vinden zelden tot nooit plaats en zijn altijd heel duidelijk heel strak geregisseerd. Begrijpelijk vanuit zijn functie, maar ook fascinerend. Want als een interview dan een keer gehouden wordt, is het zelfs al voor publicatie groot nieuws. Een goede strategie die natuurlijk niet voor iedereen is weggelegd (want als directie of woordvoerder wil je vaak juist niet bezuinigen op het aantal momenten in de media), maar toch weer boeiend hoe exclusiviteit kan uitwerken. Het interview wordt op de avond voor Koningsdag uitgezonden.

Netflix
Onze klant Netflix bereikt spoedig een mijlpaal: 100 miljoen abonnees. 100 miljoen! Bizar om te zien hoe dit merk zich zo sterk blijft ontwikkelen en nu dus ook goed winst maakt. Want ook al waren media kritisch (de verwachting was dat ze nu zelfs al verder zouden zijn), het concept Netflix is een symbool geworden voor een perfect passend en persoonlijk mediasysteem. Cheers to that!