Het slimme van Pokemon Go

Blog
Digitaal
Madawa Rajapaksha
14-07-2016
Het kan je afgelopen week niet ontgaan zijn. Pokemon is weer hot! Niet alleen in Nederland, nee een wereldwijde hype. Jong en oud zie je door de straten lopen met een smartphone. Voor ons marketeers bijzonder interessant natuurlijk, een hype als deze. Waar komt die populariteit van Pokemon Go vandaan?

Pokemon nostalgie
Ik ben opgegroeid in de jaren 90 toen Pokemon net nieuw was. Ik weet nog heel goed dat ik alle kaarten verzamelde en elke dag klaar zat voor de nieuwe aflevering. Nu begrijp ik volkomen dat het begint te kriebelen voor iedereen die dit ook heeft mee gemaakt. Je eigen Pokemon vangen in het echte leven. Het 'oude' spel is helemaal naar 2016 getrokken.

Je wil en/of kan niet achterblijven
Je zal vast denken, hoe zit het dan met de groep die Pokemon helemaal niet bewust heeft meegemaakt? Daar zijn een paar verklaringen voor. Jongeren die de televisieserie van niet hebben meegemaakt kennen Pokemon alsnog, omdat het sinds de serie van de jaren 90 niet is gestopt. Het is namelijk na Super Mario het populairste genre van Nintendo.

De Pokemon Go app maakt gebruik van een vrij nieuwe technologie, namelijk

Ook geniaal bedacht door de mannen van Nintendo, want met zo'n hype wil iedereen wel mensen naar zijn/haar winkel trekken voor een paar euro. Stel je voor je bent New York Pizza en je zet het rond 17:00 uur zo'n module in. Dan kan je ze niet alleen Pokemons bieden maar ook een aanbieding voor een pizza. Je kunt natuurlijk ook een super grote Pikachu voor je winkel plaatsen. Die kan je dan natuurlijk niet vangen, maar dan geef je iets extra's aan de Ponkemon Go fans.

Pokemon Go (for it)
Zet het in zolang de hype nog gaande is. Maar let op, je kan hier natuurlijk ook een horde kids mee aantrekken. Daar heb je dan alleen profijt van als je Jamin bent.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief