Hoe beeld en geluid in een goede campagne video aanzetten tot actie

Blog
PR
Arusha Mau-Asam
11-06-2014
Lente of zomer, de zon doet aardig zijn best de afgelopen weken. Heerlijk! Wij mensen weten dat we voldoende moeten drinken en als we het te warm hebben, stappen we uit de zon, uit de auto, zetten we de airco aan of nemen we een glas koud water. Elk jaar weer verschijnen er berichten in de media van ouders die hun baby's in dichte, snikhete auto's - héél eventjes, of veel langer - achterlaten met alle afgrijselijke consequenties van dien. Maar dit geldt niet alleen voor baby's... weleens over honden nagedacht? Na het zien van dit campagne-filmpje laat je 'geen hond' meer achter in de auto, zoveel is zeker.

Hond vaker alleen in auto dan mobiele telefoon
Honden zijn heel gevoelig voor de hitte. Sterker nog, binnen 20 minuten kunnen ze sterven in een gesloten wagen waarin de temperatuur tot 40 graden stijgt. En dat kan op vakantie, maar ook pal in de Nederlandse zomerzon gebeuren.

In de afgelopen zes jaar is het aantal (fatale) incidenten met honden die opgesloten zitten in te warme auto's gestegen met meer dan 50%. Uit onderzoek van de Engelse goede doelenorganisatie 'Dog Trust', die zich inzet voor het welzijn van honden, is gebleken dat 'bijna de helft van de mensen ten onrechte gelooft dat het 'prima' is om een ??hond in een auto alleen te laten voor een paar minuten. Nog sterker, de kans is groter (28%) dat ze hun hond achterlaten in de auto alleen voor een paar minuten dan dat ze de mobiele telefoon er laten liggen (10%).

Campagne 'Hot Dogs'
De Engelse goede doelenorganisatie Dog Trust is naar aanleiding van de onderzoeksresultaten een campagne gestart genaamd 'Hot Dogs'. Met de campagne willen ze de gevaren van het in hete auto's achterlaten van honden benadrukken. Het eerste beeld gaf me het gevoel dat ik ging kijken naar een blok ijs dat langzaamaan smelt...Maar kijk zelf maar. De langzaam smeltende (ijs)hond doet wat met je. Je wilt 'm redden. Als de video is afgelopen voel ik me ook een beetje verdrietig. De (ijs)hond is niet meer.

Invloed van beeld en geluid op emotie
Beeld zegt meer dan duizend woorden. True. Maar ook muziek zorgt ervoor dat er bepaalde emoties worden opgeroepen. In de campagnefilm van Dog Trust wordt er op een simpele wijze, slim gebruik gemaakt van beide ingrediënten. Het is dat ik geen hond heb, maar na het zien van dit filmpje zou ik 'm nooit meer ook maar een seconde alleen laten in de auto.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief