Hoe fun zijn deze dagen!?

Blog
Opinie
Mary-Grace van Leeuwen
02-07-2012


Bij Coopr is het eigenlijk elke dag wel fun. Naja, soms is het weleens stressen, maar dan zeggen we gewoon niets tegen elkaar. Ik heb zelfs een collega die, als ze het heel druk heeft, stampmuziek (a.k.a. Rammstein) in d'r oren stopt. Nou geloof me die hoort dan echt niets meer. Maar op alle stressmomenten na (die er natuurlijk ook bij horen) hangt er bij Coopr een fijne werksfeer. Niet alleen omdat we zulk leuk werk hebben, maar omdat we ook allemaal gestimuleerd worden om uit te zoeken wat we nu écht willen en leuk vinden; persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Nieuwe en/of bestaande interesses kunnen werknemers van Coopr aanwakkeren door een fundag op te nemen.

Betekenis fundagen

Wat houden deze zogenoemde fundagen nou in? Volgens Jos: "Een fundag is een dag die je op mag nemen als je er íets mee doet dat in de verste verte íets met werk te maken heeft. Dus weet jij uit een filmfestival een blog te halen of inspiratie op te doen voor een voorstel van een klant, dan is het goed." De invulling van een fundag is dus heel breed en zeker niet bedoeld om thuis te blijven zitten. Dat lijkt me duidelijk. Toch, net als met zoveel brede concepten, maakt de brede mogelijkheid van de keuze het juist moeilijk.

Futuread & Berlijn

Over een heel jaar hebben we 5 fundagen. Ik heb er ondertussen al twee gebruikt, waarvan de eerste in mei was. Toen ben ik met Noesjka naar 'The Future of Media & Advertising' in de Theaterfabriek in Amsterdam geweest. Een middag waar enkele sprekers hun bedrijfsvisies deelden over de toekomst van media en advertenties. Al met al niet slecht, maar ik verwachtte toch meer innovatieve ideeën. Omdat die ideeën uitbleven, dacht ik bij mezelf: mijn volgende fundagen moeten veel spectaculairder worden! Dus zodoende zat ik het afgelopen weekend in Berlijn! In één woord GE-WEL-DIG, veel indrukwekkender dan ik had gedacht. En zoals je nu leest, goed voor een blog.

Nog 3 te gaan...

Ik heb voor dit jaar nog 3 fundagen over en ik zou het leuk vinden als jullie mij helpen om deze resterende dagen goed, maar bovendien ook 'fun-achtig' te besteden. Alle ideeën, tips etc. zijn van harte welkom. Ik verwacht natuurlijk wel een beetje uitdagende, inspirerende ideeën, niet de standaard dingen, dat is niet aan Coopr besteed en dus ook niet aan mij. Ben benieuwd hoe fun jullie het gaan maken...

Ben jij ook een PR-junior? Reageer dan vooral als ook jij tegen bepaalde dingen oploopt, op- en/of aanmerkingen of vragen en/of tips hebt. Door elkaars ervaringen uit te wisselen, helpen we elkaar om uiteindelijk volwaardige PR-leeuwen te worden! Tot over twee weken weer!

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief