Huh snaps? Zit ik op Snapchat of Instagram?

Blog
Digitaal
Madawa Rajapaksha
04-08-2016
Het kan je deze week niet ontgaan zijn, de nieuwste update van Instagram. Van dinsdag op woensdag werden we verrast met een nieuwe functionaliteit die wel heel erg op Snapchat lijkt. Je kunt nu namelijk ook snaps maken in Instagram. Is het een directe kopie? En wat betekent dit voor Snapchat?

De eerste reacties "huh!"
Toen ik woensdagochtend Instagram opende, had ik direct al ronde hoofdjes bovenin mijn scherm. Een aantal van mijn volgers omarmden deze nieuwe functionaliteit meteen. Ik hoefde dus niet de 1e snap van Instagram zelf te bekijken. Het was direct duidelijk, het is een exacte kopie van Snapchat, op de filters na. Maar wellicht worden die in de toekomst toegevoegd? Het grappige is dat de meeste snaps over hetzelfde gingen, namelijk; "even uitproberen" of "huh, zit ik nou in Snapchat of in Instagram?".

Niet de eerste copy-paste actie
In de wereld van social media wordt er veel naar elkaar gekeken en nog meer van elkaar gekopieerd! Dit is namelijk niet de eerste keer dat dit gebeurt. Kijk alleen al naar  de lay-out van social kanalen. Of het nou Twitter, LinkedIn, Facebook, Google+ of Instagram is: ze maken allemaal gebruik van een timeline. Kan jij je nog herinneren dat Twitter alleen een mogelijkheid had om te retweeten of een reactie te sturen? Best lastig om terug te halen toch? Ze hebben namelijk al een tijdje de 'like' functie. Zo hebben ze allemaal functionaliteiten die ze van elkaar kopiëren. De Snap kopie is alleen wel groter dan de meeste andere kopieertrucs.

Maakt het uit in welke apps je snaps neemt?
Snappen was voorheen vooral weggelegd voor tieners, twintigers en een kleine groep dertigers. Door de nieuwe Snap functionaliteit in Instagram zal dit breder worden omarmd. Er zitten tenslotte bijna vijfmaal meer gebruikers op Instagram dan op Snapchat. Ik verwacht dat Snapchat door deze update langer volwassen-vrij blijft. De volwassenen hoeven Snapchat niet meer te ontdekken, want ze kunnen op hun vertrouwde Instagram blijven.

Snap jij al? En welke apps gebruik je daarvoor?

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief