In gesprek met Dorien Cox, Managing Director Coopr België

Blog
Opinie
Jody Koehler
30-01-2017
Aan het begin van dit jaar opende Coopr een kantoor in België. Het begin van onze buitenlandse droom én in de regel toch een flinke stap voor een Nederlands PR bureau. Voet aan de grond krijg je bij onze zuiderburen namelijk niet zomaar en ook een goede Benelux propositie uitbouwen kost tijd. Vanuit de coworking space Cowhill Studio aan de Coebergerstraat in Antwerpen is Dorien Cox dagelijks actief als Managing Director. Een kort vragengesprek naar de huidige stand van zaken.

Ben je lekker van start gegaan?
Absoluut! Hoewel het in het begin een beetje zoeken is: er komt best veel papierwerk en geregel bij het opstarten van een nieuwe onderneming. Daar moet je dus noodgedwongen eerst doorheen ploeteren vooraleer je écht kan starten. Ongelooflijk leerrijk voor mij! Maar het betekent dus wel dat je op een andere versnelling schakelt dan wanneer je als bureau echt 'up and running' bent. Dat zijn we nu, en dat voelt ontzettend goed.

Doe je al veel voor klanten in België?
Op dit moment werk ik voor Netflix, LinkedIn, Zalando en Harman. Een mooi clubje al! En ik hoop dat we binnenkort nog een aantal mooie namen kunnen toevoegen, maar daar kan ik nu uiteraard nog niets over zeggen.

Is Coopr in de Belgische PR markt eigenlijk al enigszins bekend?
Nog niet zoals in Nederland natuurlijk. Daar heeft Coopr zich op heel korte tijd kunnen vestigen als vaste waarde en als referentie voor heel wat andere bureaus. We hopen dat we in België hetzelfde kunnen realiseren. Als je werk goed is, volgt die bekendheid vanzelf.

Waar verheug je je op komende periode?
Het verder uitrollen van Coopr in België. Ons ook hier op de kaart zetten als hét leukste pr-bureau van de Benelux. Hard werken en kijken waar we geraken. Zodat we hopelijk in december kunnen terugkijken: "Wow, wat een jaar!'. Het is vooral heel erg spannend om dat gaandeweg te ontdekken. We hebben geen glazen bol, maar dat maakt het net zo leuk.

Coopr is een Benelux agency. Hoe is het om dagelijks omringd te zijn met Nederlandse collega's?
Mag ik eerlijk zijn? ;) Er zijn wel die typische verschillen en stereotypes, langs beide kanten uiteraard, dat is heel grappig om te zien. En we spreken soms echt wel een andere taal! Verder is het vooral heel erg leuk. Ik hou wel van die Nederlandse openheid en directe aanpak. Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren, en dat dat ook een stukje de sterkte van Coopr is. We bundelen onze krachten.

Tenslotte, welke droomklant mag jou nu bellen voor PR support?
Moeilijk! Bestaat dat wel, een droomklant? Ik heb het ongelooflijke geluk gehad dat ik in mijn carrière al voor hele mooie lovebrands heb mogen werken. Ik denk dan aan Coca-Cola of Netflix bijvoorbeeld. Dat zijn merken die iedereen kent en bij iedereen op het verlanglijstje staan. Als ik nu wat merken zou moeten noemen, dan denk ik onder andere aan Nike en Google. Of Ikea, ook leuk! 

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief