Inhaker de Biljartclinic: scherpe nastoot biljartende spelers Feyenoord

Blog
Opinie
Noesjka van der Helm
29-11-2012

Eerst denk je huh? Dit kan toch niet waaaaar zijn... Vervolgens valt het kwartje hoe briljant het is: als biljartbond inhaken op voetbalspelers die tijdens een wedstrijd liever een potje biljart spelen dan op de bank zitten. Hoe vaak krijg je het als biljartbond de kans om in te haken op de meest populaire sport van Nederland en hiermee zelf in de publiciteit te komen?

Beginstoot
Voor wie het niet meegekregen heeft: vier Feyenoord spelers (John Goossens, Guyon Fernandez, Kamohelo Mokotjo en Kaj Ramsteijn) kregen een berisping van hun trainer Ronald Koeman omdat zij tijdens de wedstrijd tegen Willem II niet op de bank zaten, maar in het spelershome. Zijn reactie: "Zo'n wedstrijd volg je vanaf de tribune en niet met een keu in je hand. Dan laat je je collega's in de steek. Dat heb ik hen verteld en het meteen breder getrokken."

"De KNBB keurt deze actie af en noemt het ontoelaatbaar, maar vindt wel dat er sprake is van verzachtende omstandigheden omdat biljarten verslavend is. De bond wil nu ook de andere spelers van Feyenoord kennis laten maken met de sport. Ze krijgen tijdens de clinic onder begeleiding van onder anderen Dick Jaspers alle speelsoorten voorgeschoteld: carambole, driebanden, pool en snooker."

Break-in-one voor KNBB
Vandaag ging er vanuit De Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) een bericht naar buiten waarin zij de spelers uitnodigen om het te laten helpen bij hun biljartverslaving in een heuse biljartclinic. Waarbij je eerste denkt: "Menen ze dit nu echt serieus?!" en vervolgens snap je hoe goed het is om dit te benutten. Biljart is nou niet echt Nederlands meest populaire sport. Het heeft het imago van een bruincafé, doet je denken aan de poolhal waar je tijdens de middelbare school vaak kwam in een tussenuur of in de pauze en wat altijd wel weer leuk is om te doen als het op je pad komt, maar waar de meeste mensen niet actief naar op zoek gaan.

Kortom: het moment om onder de aandacht te komen bij een doelgroep waar biljarten, pool en snooker niet top of mind is. Een slimme inhaker met een flinke dosis humor die zowel op Twitter als in de media voldoende aandacht oplevert. Zeker wanneer ANP het oppakt en het te lezen is op onder andere op NuSport en de website van De Telegraaf en de Volkskrant.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief