Inspiratie voor ons PR blog is overal

Blog
Opinie
Jos Govaart
10-08-2010
Het was weer zo'n maandagavond. Een maandagavond waarop ik me weer eens afvroeg waar ik hemelsnaam over moest bloggen. De voorgaande 250 keer is het Jody en mij ook gelukt. Dus ook nu moet dat geen probleem zijn, bedacht ik me. Waar heb ik  mijn inspiratie vandaan gehaald sinds 1 september 2009? Mijn gedachte gaat terug aan de spreuk die elke moeder vroeger zei : ,,Ik moet elke dag weer iets verzinnen!". Dat ging dan alleen vaak over het diner. Detail. Ook als je regelmatig blogt gaat die vlieger op.

Leren van klanten

Het meest leer je nog altijd van dagelijks contact met klanten. Je kunt blogs lezen, podcasts luisteren en met veel mensen over het vak kletsen. Het meest leerzame is het dagelijks werken voor klanten. Het dagelijks werk op klanten relativeert elke blog die ik schrijf waarin ik kritiek heb en het zogenaamd beter weet. De praktijk is vaak veel ingewikkelder dan ie aan de buitenkant lijkt. Vertellen hoe het niet moet is makkelijk genoeg. Iets voor elkaar krijgen waar je zelf achterstaat, waar de klant blij mee is, en wat ook nog effectief is, dáár gaat het om.

Waarschijnlijk zijn de meeste inspiratiebronnen juist niet vakgerelateerd. Maar gewoon datgene wat op straat gebeurt, wat je in films ziet. Kijk de film Donnie Brasco maar eens en denk dan aan het PR-vak. Fascinerend.

Blogs over PR

Elke vrijdag (oké, heel soms zaterdag) plaatsen wij een overzicht PR Links. We verwijzen daarbij naar specifieke artikelen die onze aandacht trekken. Toch zijn er wel een aantal websites die prominent in mijn Netvibes pagina pronken:

PRDaily.com

Deze site was bij de start van Coopr een behoorlijk grote inspiratiebron. PRDaily maakt elke werkdag een selectie van de beste PR artikelen op het Internet.

PR.Alltop.com

Hadden we in Nederland maar zo'n blogofeer als in de Verenigde Staten. Noem een onderwerp en je krijgt massa's kwalitatief goede content op Alltop. Zo ook voor het onderwerp pr.

Briansolis.com

Een van de mensen die de spelregels in ons vak verandert. Schrijft stukken die je zelf laten nadenken. Geen betweterigheid maar geode inzichten.

Jacksonwrightman.com

Een blog van PR-pro Jackson Wrightman met de title Proper Propaganda. Vaak goede artikelen met een humoristische kwinkslag.

Spinsucks.com

Ik houd nogal van duidelijke titels. Dit is de blog van Gini Dietrich. Zij is sinds kort ook te beluisteren via de podcast Inside PR.

Deidrebreakenridge.com

De blog van de co-auteur van Putting the Publick Back in Public Relations mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken.

Podcasts

Wekelijks luister ik in ieder geval naar FIR van Shel Holtz en Neville Hobson. Een podcast van ongeveer 45 minuten over communicatie, social media en bijbehorende technologie. Je bent in drie kwartier weer helemaal op de hoogte van de laatste belangrijke ontwikkelingen in pr-land.

Elke woensdag verschijnt Inside PR. Toch wel echt een andere podcast dan FIR.  Vaak wat concreter en wat meer hands-on, rondom één centrale vraag.

De leukste podcast in het marcom vak is toch wel Mediahacks. Vier vrienden kletsen over het vak alsof ze in de kroeg zitten. Onder andere Mitch Joel en Chris Brogan stoppen een hoop energie in deze podcast.

Boeken

Boeken in ons vakgebied worden er genoeg geschreven. We bespraken al een aantal pr-boeken op deze site. Als je op zoek bent naar boekentips dan raad ik je aan om Nathalie Soeteman eens te volgen op Twitter. Veel boekentips vanuit haar kant.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief