Instructievideo's: liever lui dan moe

Blog
Opinie
Noesjka van der Helm
19-07-2012

Oké, ik zal het maar direct toegeven: soms ben ik echt zóveel liever lui dan moe. Zeker wanneer het gaat om het moeten consumeren van informatie die wel belangrijk en misschien zelfs noodzakelijk is, maar waarvoor ik toch echt even geen energie op kan brengen om een heel boekwerk door te ploeteren. Zo ben ik me nu aan het verdiepen in het plaatsen van een tussenwandje.

Ik ga m'n vakantie namelijk niet luierend aan het strand doorbrengen, maar wel fanatiek klussend in huis. Zeker geen groentje op dit gebied. Heb er onder andere al het bouwen van een keuken en badkamer opzitten, meerdere muren gestukt en het kleinere kluswerk gedaan. Een tussenmuur plaatsen van gipsplaatsen, dat wordt volgende week voor het eerst. In m'n hoofd weet ik al hoe ik het aan wil pakken en hoe het eruit moet komen te zien, maar de executie moet natuurlijk wel goed gaan.

YouTube it is!
Nu ga ik niet naar de bouwmarkt toe om me te laten informeren -dan irriteer ik me in de regel namelijk groen en geel- ik duik het internet op. Van de website van Eigen Huis en Tuin, naar de bouwmarkten en vervolgens YouTube. (nooit afgaan op 1 video ;)) Bouwmarkten hebben wel video's, maar deze zijn 'goed' weggestopt op de site, behoorlijk taai om te bekijken en alleen Karwei heeft de klusvideo's redelijk weggezet op YouTube.

Niet dat de andere bouwmarkten geen eigen kanaal hebben, maar dit lijkt slechts een uithangbord te zijn voor de commercials. Ook leuk om te zien, maar als je weet dat YouTube toch véél gebruikt wordt voor het bekijken van 'how to' video's, dan is het op z'n minst opvallend dat de bouwmarkten hier gewoon slecht gebruik van maken. Hornbach heeft ook klusvideo's, maar die knipt 1 klus op in verschillende video's. Dan heb je wel meer content op je kanaal, maar als klusser wil ik toch echt een klus van A tot Z kunnen zien in een max 2,5 minuut, liefst in minder tijd. Op de een of andere manier krijg ik bij het zien van deze video's weer hetzelfde gevoel als wanneer ik informatie vraag in de bouwmarkt: irritatie.

Instructievideo's voor alles
Zonde, want instructievideo's zijn juist uiterst krachtige middelen om een boodschap over te brengen, de gebruiker te helpen en een merk positief te laden. Zolang het kort, krachtig en functioneel is, het makkelijk wegkijkt en de voice-over prettig is om naar te luisteren. 

Nu ben ik misschien een 'fanatic', maar wat mij betreft mogen er instructievideo's komen voor véél meer dingen. Zo vind ik de video's van het hondenvoedingsmerk Eukanuba over het opvoeden van je hond echt briljant (na aflevering 1). Oké, wel heel erg Amerikaans en best zwaar gebrand, maar toch interessant om te zien. Bovendien is het geplaatst in een online omgeving met heel veel tips en informatie.

Geef mij maar instructievideo's voor alles: klussen, opvoeden van de hond, styling, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een informatieve 'how to' van te maken.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief