KLM en Airbnb stijgen naar bijzondere hoogte met samenwerking

Blog
Opinie
Arusha Mau-Asam
18-12-2014
Als kind van een vliegende moeder kan weinig me gelukkiger maken dan reizen. Bijzondere landen, nieuwe mensen, ervaringen en authentieke slaapplaatsen. KLM ging een samenwerking aan met Airbnb. Twee topmerken die de handen ineenslaan en hun eigen merk versterken door hun klanten dat beetje extra te geven dat de reisbeleving nog completer maakt.

Slimme en mooie kick-off
Dat KLM ver durft te gaan om een geslaagde social actie neer te zetten, weten we. Als kick-off van de samenwerking met Airbnb, bouwden KLM en Airbnb een KLM-MD-11 vliegtuig om tot een appartement op Schiphol Airport. Slimme zet, nu de MD-11 uit de vloot gehaald is. Beter goed benut dat maar stil laten staan, moet de KLM hebben gedacht.

Aan alle details gedacht
Drie gelukkige winnaars konden hier een nacht in verblijven. Wat een echte treat voor een reisgek is want aan alle details is gedacht. Van huiselijke inrichting, twee stijlvol ingerichte slaapkamers, speelhoeken voor de kids en dito slaapkamers, tot een buitenterras, plantenpotten bij het entree en een brievenbus. Het 'appartement' heeft enkele bijzondere kenmerken: een oppervlakte van maar liefst 366 m2 en niet minder dan 116 ramen. En natuurlijk een panorama-window in de cockpit, met uitzicht op vliegtuigen. Bijzonder zijn ook de acht 'kleine badkamers'. Mooi staaltje kick-off werk.

http://www.youtube.com/watch?v=ojdfIaYAMKg

'Net echt': een goed PR-ingrediënt
Als je de boekingspagina bekijkt op Airbnb, met boekingskalender, aantal personen, etc denk je het appartement echt te kunnen boeken. Daarnaast zijn er heel plausibele huisregels opgesteld: niet vliegen, niet de emergency slides gebruiken, niet roken wanneer het niet-roken lampje brandt en opvallend genoeg is ook het nuttigen van alcohol verboden :-). Dat maakt de actie helemaal rond. 'Spacious KLM Airplane Apartment' te boeken op Airbnb. Mooie actie die verder reikt dat de Nederlandse grenzen, al is het maar doordat de winnaars zowel van binnen als buiten de landgrenzen waren.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief