Kwaliteit van video in crisis PR

Blog
PR
Jody Koehler
04-10-2010
Weet jij wat de bijnaam is van het automerk Chevrolet in Amerika? Precies... 'Chevy'. Met deze bijnaam wordt het automerk al sinds 1911 door miljoenen Amerikanen vereerd. Een afkorting waar echte Chevy-bezitters trots op zijn. Tot er onlangs een interne memo uitlekte bij General Motors. In deze memo werd aangekondigd dat 'Chevy' in de toekomst niet meer gebruikt mag worden. In alle corporate communicatie wordt voortaan 'Chevrolet' gebruikt. Chevy is officieel verleden tijd. En een PR crisis ligt voor GM op de loer.

Videoreactie General Motors
Althans, dat zou je denken. Via Twitter kwam de geruchtenmachine snel op gang en de eerste belletjes van de media stroomden binnen op het hoofdkantoor van GM. Een snelle reactie was nodig. Eén die context en opheldering zou bieden op de prangende vraag: 'Mag je dan nooit meer Chevy zeggen?' Bekijk hieronder de video met het antwoord van GM:

Kwaliteit
Valt er iets op? Ja.. natuurlijk; de kwaliteit van de video.  Deze laat zeker te wensen over, maar de vraag is hoe erg dit is. Wat vind jij.. kan dit, of niet? Moet video van een bepaalde kwaliteit zijn wil het effect hebben in zulke situaties? Of zegeviert de inhoud boven alles? Laat ik tenslotte dit met je delen. De verdere ontwikkeling van deze crisis is door GM, met behulp van deze 'amateurvideo', volledig lam gelegd. De video had dus effect.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief