Learnings van een eerste keer

Blog
Tips & Tricks
Marie Louise van Dorp
20-09-2010
Spannend en leuk, dat was het schrijven van mijn eerste blogpost voor je blog. Een frame bestaat uit standaard elementen voor je blogpost. Mijn elementen zijn:

- een pakkende titel;- een illustrerend plaatje;- krachtige, aantrekkelijke en uitnodigende inleiding;- geef voorbeelden en licht die toe;- sluit je blog af door je lezer nog iets mee te geven;- stel de lezer een vraag.

2. Schrijf!
Schrijf op wat je denkt. Ga pas schrappen in je verhaal als het in z'n geheel op papier staat. Dit helpt om in een schrijf flow te komen.

3. Jou of jullie?
Lees jij een blog wel eens met iemand anders? Nee, (bijna) nooit. Richt je blog dan ook op één persoon. Zo kan je iemand persoonlijk aanspreken en om een reactie vragen.

4. Links
Als beginnende blogger, Google je dan wel eens? Link in je blog 2 woorden naar een intern artikel (binnen de site) en 2 woorden naar een extern artikel. Dit kan ervoor zorgen hoger te scoren in de zoekresultaten in de zoekmachine.  Dit heet SEO.

5. Nodig uit tot reactie
Geef de lezer de ruimte om te reageren op je blogpost. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten, een discussie of informatie voor een vervolg blog.

Heb je iets gehad aan deze tips? Heb je nog iets toe te voegen? Ik ben benieuwd!