Lifi inzetten als marketinginstrument

De digitalisering van de maatschappij betekent o.a. dat de offline wereld en online wereld steeds in elkaar overgaan. Vorige week had ik het over iBeacons en hoe je daarmee deze twee werelden dichter bij elkaar krijgt. Dat is niet de enige techniek, er is misschien zelfs een betere. Dat is namelijk Lifi (Light Fidelity).

Wat is LiFi?

Deze technologie zorgt ervoor dat je via Led verlichting een apparaat draadloos kan verbinden met het internet. Dit betekent dat je in elke kamer alleen een lamp hoeft te verwisselen om een internet verbinding op te zetten. Daarnaast is het 10x sneller dan WiFi, Hoe vet is dat? Je doet het licht aan en je hebt supersnel internet. Meer weten over LiFi? Kijk op de website voor extra technische informatie.

Hoe zet je LiFi slim in?

Net als met iBeacons, kun je deze techniek heel goed in de offline wereld gebruiken. Stel je bent in een supermarkt en je gebruikt de app van deze winkel om je boodschappenlijst te bekijken. Zodra je winkel binnenstapt, kan de app vertellen waar deze producten te vinden zijn en zelfs een aanbieding doen voor deze producten.

Lifi in de praktijk

Maar denk ook aan de mogelijkheden in ruimtes waar normaal geen WiFi is of het signaal niet binnen komt zoals een garage. Daar heb je wel licht en dat betekent ook automatisch internet. Zo kan je mensen naar de beste uitgang wijzen of al via de app laten betalen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dit is de toekomst

Deze techniek is nog in ontwikkeling en de verwachting is dat het binnen 3 รก 4 jaar gereed is voor consumenten. Ik denk dat deze techniek zeker de toekomst heeft. Met steeds meer producten die verbonden zijn met het internet wordt de belasting op WiFi ook alleen maar meer. Dit zorgt er weer voor dat de snelheid omlaag gaat. LiFi heeft daar geen last van, dus kom maar op met deze technologie!

FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

%s

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies.
Lees voor meer informatie ons privacystatement!