Must Knows of the Week: 25 jaar www, Matthew op YouTube en Wehkamp tegen kanker

Blog
Trends
Rosanne Van Setten
26-08-2016
Ben je door een zonnesteek je geheugen kwijt van de afgelopen week? Of had je het te druk met proberen niet weg te smelten op kantoor? No worries! Wij praten je bij.

Matthew op YouTube

Een verrassende ontdekking begin deze week: Hollywood acteur Matthew McConaughey heeft een vlog op YouTube. Say what? Blijkbaar waren jij en ik niet de enigen die niet wisten van zijn YouTube-avonturen. Tot afgelopen weekend had Matthew slechts 240 volgers op zijn kanaal en waren sommige van zijn video's nog maar 1000 keer bekeken in één jaar. Bij Reddit waren ze net zo shocked en vonden ze het vooral een beetje zielig dat zo'n A-lister zo weinig views krijgt op zijn video's en besloten er een post aan te wijden. Zelf denk ik dat het hem eerlijk gezegd gewoon niet zo veel uitmaakt. Matthew is geen Kim Kardashian die leeft van haar social status en voor hem is zijn vlog misschien wel gewoon een leuke hobby voor ernaast. Toch grappig dat hij door de post op Reddit ineens vele duizenden volgers erbij heeft. In zijn vlogs roept Matthew vooral op tot het doneren aan goed doelen onder de naam van #GivingTuesday. Een nobel streven, vind ik zelf. Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje.

Verjaardag van het internet

Afgelopen dinsdag was een speciale dag: mijn eigen 25-jarige verjaardag en die van het worldwide web. Voor sommigen was dit een moment van: 'wow, alweer 25 jaar?' De meesten van ons kunnen zich echter het leven zonder internet niet (meer) voorstellen. Need a reminder? NOS zette de mooiste mijlpalen van 25 jaar www op een rijtje. Waar we vroegâh nog moesten inbellen om online te kunnen gaan hebben we nu binnen een nanoseconde alle informatie van de wereld tot onze beschikking. Maar wist je dat Google pas eind 1996 is opgericht? En 11 jaar later pas de eerste iPhone werd geïntroduceerd? Kun je het je nog voorstellen, een leven zonder....? In het artikel van NOS vind je een aantal heerlijke filmpjes van toen het internet pas net bestond. Smullen!

Zorgeloos zonnen

Heerlijk dat zonnetje buiten! Maar, zoals we allemaal wel weten, brengt het ook risico's met zich mee. Dit jaar komen de bekende waarschuwingen als 'ga niet tussen 1 en 3 in de zon' en 'smeer je elke 2 uur in' uit een onverwachte hoek. Namelijk van online warenhuis Wehkamp. Vooral ook een opvallende samenwerking, namelijk met KWF Kankerbestrijding. In het kader van hun nieuwe campagne 'zorgeloos zonnen' lanceren zij een online quiz waarin je jouw kennis over zorgeloos zonnen kunt testen. Want weten we wel echt alles over de gevaren die te veel zon met zich meebrengt? Wist jij bijvoorbeeld dat UV licht gewoon door de meeste soorten kleding heen gaat, tenzij je kleding met een speciaal UV filter koopt? En weet je welke factor je het beste kunt smeren? Die zonverzorging en kleding met UV filter die je nodig hebt om zorgeloos te zonnen kun je natuurlijk bij Wehkamp kopen, want daar gaat het uiteindelijk ook om.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief