Must knows of the week: Beauty and the Beast, mooie mannen en minder, minder

Blog
Trends
Rosanne Van Setten
18-11-2016
Nu iedereen een beetje heeft kunnen bekomen van de Trump-schock van vorige week, is er weer ruimte voor ander nieuws. Hoera! Zo ging de nieuwe trailer van Beauty and the Beast viral, werd Achmed Akkabi bekroond tot best geklede man van 2016 en kreeg Wilders te horen dat hij 5.000 euro moet inleveren voor zijn 'minder, minder'-uitspraak.

Beauty and the Beast

Velen van ons hebben de film gezien in onze jeugd: Beauty and the Beast. Het aandoenlijke verhaal van een jonge vrouw die verliefd wordt op een groot beest in een verlaten kasteel. Afgelopen week werd de trailer van de real life film geïntroduceerd, welke binnen 24 uur de meest gekeken trailer ooit werd - en daarmee alle records verbrak. Wat is er zo bijzonder aan deze trailer? Hij is shot voor shot hetzelfde als de originele, getekende versie uit 1991! Dit zorgde ervoor dat de trailer al snel 128 miljoen keer bekeken werd. Dat noem ik nou een slimme PR actie. Op Elle.nl vind je een video waarin de twee trailers naast elkaar worden gelegd, en dat is heel bijzonder om te zien.

Meer geld voor minder, minder

Een korte terugblik naar het jaar 2014: Geert Wilders stelde zijn publiek de vraag of ze meer of minder Marokkanen willen in Den Haag en in Nederland. Het publiek riep: 'minder, minder', waarop Geert zei: 'dat gaan we regelen'. Die uitspraak is hem nu, ruim twee jaar later, letterlijk duur komen te staan. Wilders moet een boete van 5000 euro betalen. Het OM vindt namelijk dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie en haat. Wilders zelf is het er uiteraard niet mee eens en verdedigt zichzelf met 'vrijheid van meningsuiting'. Een lastig begrip, want waar trek je de grens? Waar de één een vergelijking maakt met Hitler, noemt de ander het een 'slip of the tongue'. Wat vind jij, is de uitspraak terecht?

De best geklede man van 2016

Al sinds 1998 reikt mannen magazine Esquire jaarlijks een prijs uit aan de best geklede man van dat jaar. Gisteravond mocht acteur Achmed Akkabi deze eervolle prijs in ontvangst nemen in hotel W in Amsterdam. Hij won het van Jan Kooijman, Di-rect-gitarist Spike, oud-burgemeester van Maastricht Onno Hoes, rapper Akwasi en oud-voetballer Ronald de Boer. Hoewel...Jan Kooijman heeft zich teruggetrokken na het 'deze vrouwen moet je hebben gehad' akkefietje waar Tamara eerder over schreef. Collega's Ingrid en Soraya waren aanwezig om het mannelijk schoon te keuren, een uiterst belangrijke taak. En van wat ik heb gehoord was de uitslag zeer terecht. Ben jij een man en op zoek naar inspiratie voor je outfit? Kijk dan eens op Esquire voor de stijl van de best geklede mannen van 2016.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief