Must Knows of the Week: Douwe Bob, Social Awards en examens

Blog
Trends
Rosanne Van Setten
13-05-2016
Ben je deze week meer bezig geweest met het zonnetje buiten dan met het bijhouden van het nieuws? Ik geef je groot gelijk! Gelukkig kun je hier lezen wat je allemaal hebt gemist terwijl je aan je dosis vitamine D aan het werken was.

De PR van Douwe Bob

Afgelopen dinsdag vond de halve finale van het Eurovisie Songfestival plaats, waarbij Nederland werd vertegenwoordigd door onze eigen Douwe Bob. Vóór zijn performance hoorden we hier en daar wat sceptische geluiden maar na zijn indrukwekkende optreden met het nummer Slow Down kreeg hij genoeg punten om door te gaan naar de finale. Onze buurlanden zijn dus wel gecharmeerd van de Nederlandse countryzanger. Zo werd zijn nummer Slow Down wordt door Duitse media de meest verrassende winnaar genoemd, gezien country nummers vaak een risicovolle keuze zijn. De Engelse Telegraph noemde zijn song het meest catchy nummer van de avond en vinden Douwe daarnaast wel leuk om naar te kijken. Wat ook mee heeft geholpen is de manier waarop hij met journalisten omgaat. Volkskrant schreef hier van de week al een artikel over. In Stockholm opende hij zelfs zijn eigen café om gezellig met de media te kunnen kletsen. Volgens de Volkskrant heeft Douwe Bob zijn pr uitstekend voor elkaar, en daar ben ik het wel mee eens. Ik ben in elk geval heel benieuwd naar zijn finale optreden.

De examens zijn weer begonnen

Kan jij je jouw eindexamens nog herinneren? De meesten van ons hebben deze spannende en soms licht traumatiserende periode nog vers op hun netvlies staan. Anderen vroegen zich achteraf wellicht af waar iedereen zich zo druk over maakte. Enfin, het is een tijd waar iedereen doorheen moet en nu zijn de 15-18 jarigen van dit jaar aan de beurt. De examenperiode werd deze week afgetrapt met Nederlands en zoals gewoonlijk stroomde al gauw de klachten binnen. Het examen was namelijk te lang en te veel. Tja, ook al is het voor velen onze moedertaal, toch blijkt Nederlands vaak toch nog best wel lastig te zijn (is dit een correcte zin?). Dat blijkt ook maar weer uit een leuk artikel op Communicatie Online, namelijk de 12 meest grote taalvalkuilen waar wij ons aan irriteren. Alleen die titel al....Zo komt het nog steeds te vaak voor dat mensen het woordje 'me' gebruiken in plaats van 'mijn'. Om jeuk van te krijgen. En mijn eigen grootste ergernis: 'dat betekend....'. Ik vraag me wel eens af hoe het zou zijn als wij 'volwassenen' weer eens zo'n examen zouden maken. Het zou best kunnen dat een groot deel van ons zijn diploma dan weer in mag leveren ;)

De Beste Social Awards

Vorige week werden de genomineerden voor De Beste Social Awards bekendgemaakt. Oftewel de meest opvallende en spraakmakend social media berichten. Met de prijsuitreiking konden de afgelopen twee jaar alleen bedrijven meedoen, maar dit jaar maken ook 'gewone mensen' kans op een award. En als je dit lijstje van hilarische voorbeelden van Communicatie Online bekijkt, zul je het ermee eens zijn dat een aantal van hen nog best een goede kans maakt ook. Dutch Cowboys zette hun persoonlijke favorieten op een rij. Prima leesvoer voor dit weekend, als het inderdaad zo slecht weer wordt als dat ze zeggen.

Heb je iets voorbij zien komen dat absoluut in dit rijtje hoort? Laat het weten onderaan dit blog of via Twitter.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief