Must knows of the week: Halloween @Coopr, ophef in medialand en klonen

Blog
Trends
Tamara Vlootman
28-10-2016
Een aantal zaken heeft ons goed bezig gehouden deze week. Zowel binnen Coopr als in de mediawereld en soms door heel Nederland. Lees met me mee en bereid je nu alvast voor op de vrijdagmiddagborrel.

HalloweenHet leek bijna Kerst, zoveel eten was er op kantoor te vinden afgelopen donderdag tijdens onze vervroegde Halloween-viering. Een moordspel, een aantal angstaanjagende outfits en overal van die verschrikkelijk irritante nep spinnen: Halloween was all over the place! Sinds het Coopr-funteam actief is (nu twee jaar), is Halloween een van de beter gevierde feestjes bij ons op kantoor waar we dan ook echt naar uitkijken. En ook dit jaar is het Shelly, onze fanatiekste spel speelster, weer gelukt om als een van de eersten uit het spel te liggen. Volgend jaar beter Shel ;-)

Ophef
Dat de druk om snel veel content te produceren hoog ligt, blijkt maar weer eens uit de ophef die deze week is ontstaan over artikelen die blijkbaar in een iets te rap tempo online zijn gezet. Vooral Esquire was de pineut na een, toegegeven, minder hoogwaardig stuk journalistiek over de verschillende types vrouwen die je 'gehad' moet hebben. Nadat er een aantal verontwaardigde reacties waren verschenen, is de post verwijderd, waardoor de ophef weer verder werd aangewakkerd. De redactie had te weinig tijd gehad om de post kritisch te bekijken en dus gold 'don't ask for approval, ask for forgiveness'. Een slechte ontwikkeling? Dat zeker, maar ik vraag me af of als een girly magazine een soortgelijk lijstje had gepubliceerd (en het dus over mannen ging), er ook zo heftig op was gereageerd.

KlonenBNN had zichzelf het doel gesteld om de discussie over klonen weer op gang te brengen met behulp van een nieuwe serie. Nou, dat is gelukt. Maandagochtend start standaard bij mij met het zappen van de ene naar de andere radiozender en nergens ging het over iets anders dan over het programma waarin de hond van een Rotterdams echtpaar in Azië werd gekloond en terug naar Nederland werd gevlogen bij wijze van experiment. 'Kan dit'? was de vraag die vooral naar voren kwam. Sophie Hilbrand presenteert het programma en zij gaf aan haar mening door het proces heen te hebben bijgesteld. Ik kan me goed voorstellen dat zo'n traject je perceptie van klonen verandert. Zou dit een aanleiding zijn voor meer dubbelgangers?

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief