Must knows of the week: Herman Konings, Hangover Bar en Trix

Blog
Trends
Rosanne Van Setten
09-09-2016
Wij Cooperianen zijn weer uitgebrakt van de geweldige trip naar Antwerpen vorige week. Na twee dagen off radar te zijn geweest, hebben we ons weer als een malle ingelezen- en geluisterd. Zie hieronder de hoogtepunten van deze week.

Welkom in de hangover-bar
Wij werden er enthousiast van; de stunt van Matt Sleeps om een bar te openen voor als je te lang in de bar hebt gehangen. The Hangover Bar, oftewel een katercafé. Alle clichés die te maken hebben met het leed dat een kater heet, komen voorbij. Zo kun je, liggend op een bed van Matt Sleeps, genieten van je favoriete tv-series en word je op je wenken bediend met Innocent smoothies, vers water en een speciaal katermenu van Foodora. Er is zelfs een Oxygen Bar om de nodige zuurstof terug te geven aan de hersencellen die de avond daarvoor wél hebben overleefd. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet binnenkomt omdat je niet de juiste schoenen aan hebt, de enige voorwaarde is dat je er brak genoeg uitziet. Dat wordt gecheckt door een heuse Hangover Inspector. Ben jij in het weekend van 23 t/m 25 september van plan om een avondje door te zakken in Amsterdam? Dan is een bezoekje aan de Hangover Bar de volgende dag volgens ons zeker de moeite waard. Houd Facebook in de gaten voor de details.

Herman Konings op bezoek bij Coopr
Het voelde als weer even als terug in de collegebanken, het uitgebreide verhaal dat trendwatcher Herman Konings vrijdag op ons kantoor vertelde. In het kader van kennis bijhouden en vergroten werden we getrakteerd op een 2,5 uur-

durende blik in de toekomst van deze tijdreiziger. Wat we vooral hebben geleerd? De woorden 'kathedraaldenken', 'coöperatie', en 'serendipiteit'. Wat belangrijker gaat worden in de Nederlandse (of eigenlijk west-Europese) samenleving is de focus op vooruitdenken, samenwerken en delen. Daar waar de technologie met algoritmes mensen steeds meer in hokjes drukt, lijdt de jongere bevolking aan de angst om in een patroon terecht te komen en steeds hetzelfde voorgeschoteld te krijgen. De focus op unieke en lokale ervaringen neemt toe. En misschien wel het belangrijkste: we komen in een 'fygitale' samenleving. Bij sommigen heerst misschien de angst om door technologie te worden overgenomen, Herman stelt ons gerust. We zullen ons steeds meer bewust worden van het belang van analoog. En technologie gaat ons werk uit handen nemen en bijvoorbeeld transport efficiënter maken. In de toekomst resulteert dat in een samenleving waar techniek en de analoge wereld volledig in harmonie zijn. Wij gaan weer helemaal up-to-date het weekend in!

Trix in Naturalis

Er is weer een T.rex in Nederland! Een skelet van een T.rex, that is. Afgelopen juni werd de komst van de 66 miljoen jaar oude Tyrannosaurus rex - liefkozend Trix genoemd- al aangekondigd met de dino-spaaractie van Albert Heijn. En nu staat ze er echt, een 13 meter lang gevaarte in Naturalis. 's Nederlands favoriet bioloog Freek Vonk was uiteraard aanwezig bij de perspresentatie vanmorgen en kreeg naar eigen zeggen kippenvel toen hij Trix voor het eerst zag. 'Ik wist dat ze groot was, maar zó groot...Dit beest zou je opeten als een bitterbal, en heeft toch echt rondgelopen. Dat besef gaat door merg en been,' vertelde hij aan de Volkskrant. Wil je meer weten over de komst van deze gigantische dinosaurus en hoe deze puzzel (want dat was het!) in elkaar is gezet? Lees dan verder op NOS.nl. Natuurlijk kun je het beest ook met eigen ogen gaan bekijken. Dan wel even van tevoren reserveren, tipt Naturalis.

 

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief