Must knows of the week: horrorclowns, LuckyTV en weer iets met eten

Blog
Opinie
Tamara Vlootman
14-10-2016
Het is weer bijna weekend! Wat voor mooie plannen je ook hebt, zorg dat je eerst up-to-date bent over de belangrijkste gebeurtenissen van afgelopen week. Dan rol je beslagen de borrel in.

Horrorclowns
We zijn het er bij Coopr grotendeels over eens: clowns zijn eng. Dat vonden meer mensen en daar werd de afgelopen tijd dan ook goed gebruik van gemaakt. Op verschillende plekken in het land zijn 'horrorclowns' gesignaleerd, inclusief een mes in de hand, die voorbijgangers flink aan het schrikken maken. Fascinerend, want dat zijn dus iedere keer andere mensen die meeliften op een mediahype en (zover ik weet) onafhankelijk van elkaar hetzelfde gaan doen: een masker opzetten en kijken hoe er wordt gereageerd. Een typische 'kip-ei-vraag'. Wat waarom is dit nu ineens een ding? Begon het met een paar mensen met een masker op die voorbijgangers bang maken, of wordt iedereen bang van de media-aandacht?

LuckyTVHet was genieten geblazen afgelopen week. Terwijl de hele wereld nog in de ban was van de 'grab them by the pussy' video van Donald Trump die heel toevallig vorige week naar buiten is gekomen, maakt LuckyTV van de verkiezingen alsnog een vrolijk moment. Hij maakte een LuckyTV-item van het laatste debat tussen Clinton en Trump. Zijn filmpje werd door de Huffington Post omschreven als 'het beste dat tot nu toe uit de verkiezingen is gekomen' en werd op Twitter 1220 keer geretweet, onder andere door Paris Hilton. Geen kleine prestatie.  Alle lof voor Sander van de Pavert!

Weer iets met eten
Nu sta ik zelf ook bekend als 'degene die altijd met eten bezig is', maar ik vind alle hypes en verbanningen van voedselsoorten vaak echt een beetje overdreven. Want wat eerst goed voor je is, is een half jaar later weer in de ban. De nieuwste ontwikkeling op het gebied van zuivel daarentegen vind ik wel boeiend. Er is namelijk A2-melk geïntroduceerd, het zogenaamde 'speltbrood' onder de melk. Er wordt fors geld voor gevraagd én betaald, omdat het witte goedje van een 'oud koeienras' afkomstig is en gescheiden van 'normale' melkproducten wordt verwerkt. De gedachte slaat blijkbaar aan. Trekt het idee van vroeger dan zo sterk? Ik ben benieuwd naar de volgende ontwikkelingen op eet-gebied.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief