Must knows of the week: inhakers Olympische Spelen, Twitter en Grumpy Cat

Blog
Trends
Marcel Withoos
29-07-2016
Het einde van de week is in zicht en de borrels worden uit de kast gehaald om het weekend in te luiden. Iedere week praten we je bij over zaken die ons zijn opgevallen binnen het PR vakgebied en daarbuiten. Geen zin meer om écht te werken maar toch nog even die indruk willen wekken voordat de vrijdagmiddagborrel start? Lees mee!

De eerste inhakers op de Olympische Spelen
Nog maar een week te gaan en het startsein van de Olympische Zomerspelen 2016 klinkt in Rio. Geen enkel groot sporttoernooi kan tegenwoordig meer zonder inhakers. Deze slimme (en af en toe minder slimme) gadgets worden door merken ingezet om mee te liften op het succes en de publiciteit van het toernooi. Sinds begin deze week zijn wij al onder de indruk van de Heineken klap mee-daille. Een ketting met een Olympische medaille waarin jouw biertje afgedekt kan staan, waardoor je vol enthousiasme kunt klappen voor Nederland zonder dat het ten koste gaat van jouw biertje. Ideaal toch? En niet alleen voor tijdens de Spelen... Kijk zelf maar:

Hoe lang Tweeten we nog?
De kwartaalcijfers zijn binnen en ook in het tweede kwartaal van 2016 haalt Twitter minder omzet dan verwacht. De gebruikersaantallen lieten wel een grotere groei zien dan voorspeld, maar toch blijven de totale gebruikersaantallen net als de omzet afnemen. Twitter onderneemt verschillende acties to keep the Tweet alive, maar ze zouden gebaat zijn bij meer originaliteit. De laatste update introduceert bijvoorbeeld een functie die gebruikers stickers laat plaatsen op foto's om ze leuker te maken. Want daar hadden we Instagram, Snapchat en een heleboel andere apps nog niet voor...

#grumpycat
Ik was al een hele tijd fan van dé Grumpy Cat, dus toen ik het nieuws las dat Grumpy Cat modellenwerk heeft gedaan voor de Opel-kalender van 2017 was mijn dag compleet! Samen met  Georgia May Jagger, de dochter van - jawel - Mick Jagger, schittert de norse kat met Opels uit het verleden, van het nu en uit de toekomst. En het is niet de eerste keer dat Opel een kat als model inzet: twee jaar geleden wist Choupette (de prachtige kat van Karl Lagerfeld) ook al de spotlight te krijgen op de Opel-kalender.

Dat zijn de dingen die mij zijn opgevallen in de media deze week, heb jij nog andere dingen gezien? Ik ga dit weekend in ieder geval mijmeren over welke beroemde kat we volgend jaar op de Opel-kalender zien... Fijn weekend!