Must Knows of the Week: Muur, Internet en Zoektermen

Blog
Opinie
Tamara Vlootman
18-12-2015
Een overzicht van het nieuws, de cases en de Coopr-activiteiten die je deze week niet mocht missen. We zijn letterlijk twee keer zo groot geworden en we zijn wijzer geworden over én door het internet.

De Muur
Bij Coopr eindigen we het jaar met een knaller. Een knal tegen de muur welteverstaan. De uitbreiding van het team zorgde voor een hoop gezelligheid, maar wat meer ruimte was wel fijn. Ik kreeg de twijfelachtige eer van 'karate-kid van Coopr' (oké, ik vond het heel erg leuk) en mocht de trap uitdelen waarmee ons pand letterlijk twee units groter werd. Mind you. Toen ik 1,5 jaar geleden bij Coopr startte, hadden we één unit. Vorig jaar kwam er al één bij. Nu hebben we er dus vier. Er wordt heel hard gewerkt aan de nieuwe inrichting en het begint al heel erg mooi te worden. To be continued! 

Het Internet: Waar komt het internet eigenlijk vandaan?
Ik maak er geen geheim van. Hoe simpeler en meer to-the-point een case is, hoe blijer ik er van wordt. Tijdens de European Excellence Awards is een case met die kenmerken de winnaar geworden in de categorie Telecommunictions. Met 'Where does the internet come from'? heeft Tata Communications een ijzersterke case opgebouwd...voor zichzelf. Want als bureau dat internetoplossingen biedt, moet je natuurlijk goed kunnen uitleggen wat dat internet nu eigenlijk ís. Ze vroegen aan ongeveer 10.000 mensen uit verschillende landen de simpele vraag: 'wat is het internet'? Voor iets dat zo vervlochten is met ons dagelijks bestaan, weten we er blijkbaar nog heel weinig vanaf. Het lijkt me heel gaaf om zoiets ook voor Coopr op te zetten: op de vraag 'wat is PR nu eigenlijk?' krijgen we namelijk nogal eens vraagtekens. Ik vrees alleen dat die case iets minder eenduidig zou worden.

https://youtu.be/jKA5hz3dV-g

Zoektermen: dit vroegen we aan Google in 2015
Nu we weer helemaal bijgeschoold zijn over wat het internet nu precies is, laten we eens gaan kijken wat we er op Google mee hebben gedaan in 2015. NOS gaf een overzicht van de meest gestelde vragen (alles dat start met 'wat is...?'), samen met een overzicht van de populairste zoektermen en de 'populairste' crises: 'Agario' (een game) en 'Charlie Hebdo'. Wat we met deze informatie kunnen? Banken kunnen de conclusie trekken dat er nog wel wat werk aan de winkel is wat betreft kapitaalverzekeringen. Wij kunnen concluderen dat we het concept vlogger misschien eerst nog aan onze klanten moeten uitleggen en als de Wereldgezondheidsorganisatie iets naar buiten brengt, kan het dus écht veel impact hebben. En wat een tatami is? Ik heb het even gegoogled. Blijkbaar is het een Japanse mat, die wordt gebruikt bij onder andere thee-ceremonies en vechtsporten. Wellicht leuke nieuwe business voor 2016?

1. Wat is een kapitaalverzekering?2. Wat is glamping?3. Wat is bewerkt vlees?4. Wat is een vlogger?5. Wat is mijn dak waard?6. Wat is een transgender?7. Wat is zeevonk?8. Wat is intersekse?9. Wat is schurft?10. Wat is een tatami?

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief