Must Knows of the Week: nare plaatjes, Formule 1 en improviseren

Blog
Trends
Tamara Vlootman
20-05-2016
Drukke week gehad? In de Must Knows of the Week praten we je bij over de meest opvallende nieuwtjes én over wat er bij Coopr allemaal gebeurt.

Nare plaatjes op pakjes sigaretten
Vanaf vrijdag 20 mei zijn sigaret-fabrikanten verplicht om nare plaatjes op hun verpakkingen te plaatsen. Denk aan een man die wordt gereanimeerd, aan verrotte tanden in een ontstoken mond. Of aan een blind oog dat een beetje grijzig voor zich uit staart. De visuele aanpassingen moeten ervoor zorgen dat Nederlanders minder snel en minder vaak een sigaret vastpakken - want dit kan het resultaat zijn. Typische betutteling, dacht ik gelijk. Maar ik denk wel dat het werkt. Ik heb nooit gerookt, dus ik weet niet hoe het voelt om 'lekker even te roken'. Maar die ranzige plaatjes trekken wel op een negatieve manier mijn aandacht. Zodanig dat ik het minder graag in mijn buurt wil hebben. Zou dit dé manier zijn om Nederland van deze slechte gewoonte af te helpen? Ik ben benieuwd wat het oplevert.

Formule 1 in de spotlights
Het was niet te missen. Max Verstappen heeft geschiedenis geschreven als jongste winnaar van de Formule 1 ooit! Een 18-jarige die de professionals eruit racet, zelfs een leek (ja, ik) snapt dat het bijzonder is. Het internet explodeerde met inhakers en felicitaties. Red Bull, zijn nieuwe sponsor, liet natuurlijk geen kans onbenut om een deel van het podium te claimen en vatte een groot deel van de online publicaties samen. Een nieuwe superster is geboren. Wat zou er voor hem in het verschiet liggen? De eerste kritische commentaren ('het gaat veel te snel voor hem') lijken hem in ieder geval niet deren. Lekker nuchter, zo zien we het graag. 

Improviseren
Afgelopen donderdag hadden we een interne training improviseren. Het vervolg op een eerdere cursus twee maanden geleden. Nu hoor ik je misschien denken; waarom een cursus improviseren? Wat levert dat op voor PR? Flink wat kan ik je vertellen. Het belangrijkste punt waar we aan hebben gewerkt was het goed luisteren naar wat iemand anders zegt, zonder dat je gelijk al je eigen antwoord formuleert. Vaak zijn wij (mensen) namelijk bang om stiltes te laten vallen en om geen goed antwoord terug te kunnen geven. Het simpele, maar o-zo-belangrijke doorvragen en checken of je iets goed hebt begrepen, leverde echt drastisch andere gesprekken op. Heel gaaf om te zien en om te doen. Zeker als je 'vervelende gesprekken' die je stiekem nog dwars zitten, op een andere manier bekijkt. Aanrader voor ieder team!

 

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief