Must Knows of the Week: Rio, Gay Pride en IKEA

Blog
Opinie
Tamara Vlootman
05-08-2016
In onze werkomgeving noemen sommige mensen deze periode komkommertijd. Naast dat wij het daar bij Coopr wat betreft PR niet mee eens zijn, lijkt het deze zomer ook niet echt rustiger dan de maanden hiervoor. Toch lekker in de zon liggen dutten? Dan kun je je hier weer even inlezen.

Rio
Het barst bijna los in Rio: de Olympische Spelen van 2016. De Spelen zijn altijd één groot mediacircus, maar nu verliep de aanloop wel heel bijzonder. Zo werden alle Russische spelers bijna uitgesloten van deelname dankzij een dopingschandaal, moest de vlam met man en macht worden verdedigd en lijkt het alsof het Olympisch dorp op tijd van schrijven nog steeds niet helemaal af is. Gelukkig zijn er ook positieve verhalen. Zo kreeg deze Uber-chauffeur én vader van een Olympische atleet bijvoorbeeld toch nog de kans om naar zijn zoon`s wedstrijd te kijken, ondanks dat hij geen geld had voor een ticket. Een passagier die zijn verhaal had gehoord besloot namelijk onmiddellijk een crowdfundingsactie op te zetten. Et voilà! Twee dagen later was er voldoende geld opgehaald en werd zijn droom werkelijkheid. Een mooi tegengeluid op alle narigheid.

Gay Pride
Het gaat weer van start, de Gay Pride in Amsterdam. Een Europese variant dit keer (EuroPride), dus drukte alom. Voor sommigen is het feest 'een tweede Koningsdag', maar uit onderzoek blijkt ook dat een groot deel van Nederland het feest niet snapt en weinig sympathiek vindt. Wat wél wordt begrepen en gewaardeerd is de Sail Amsterdam, Pinkpop en, jazeker, de Huishoudbeurs. Zo blijkt maar weer dat je de perceptie van een evenement niet op N=1 moet baseren, want bij mij was er een totaal andere lijst uit gekomen. Goed om te weten als je een samenwerking aan wilt gaan. Dit is overigens de totale lijst aan sterke merken (bron)
  • Sail Amsterdam
  • Pinkpop
  • Huishoudbeurs
  • Vierdaagsefeesten Nijmegen
  • Lowlands
  • NK Schaatsen
  • KNVB Beker
  • Amsterdam Gay Pride
  • TT Assen
  • North Sea Jazz Festival
  • IKEA
    IKEA heeft een nieuwe campagne gelanceerd. In een vorige campagne drongen ze aan op het posten van foto's en selfies. Nu is dat 360 graden omgedraaid en 'prediken' ze nu juist om eens een keer niet mee te gaan in de ´wedstrijd´ op social media om alles maar zo mooi mogelijk neer te zetten. De reclame is duidelijk, past bij de slogan ´aandacht maakt alles mooier´ en het voelt goed in de zin dat het bij de tijdsgeest lijkt te passen. Maar toch kwam er een storm van kritiek. En die is te begrijpen en samen te vatten in ´schoenmaker, blijf bij je leest´ en ´houd je boodschap hetzelfde´. Want hoe geloofwaardig is het dat een meubelgigant je vraagt om geen selfies van je eten meer te maken, terwijl ze daar vorig jaar nog op aandrongen? Hoe dan ook, de campagne zit wel mooi in elkaar. Bekijk en oordeel voor jezelf.

    Verleg je grenzen!

    schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
    Schrijf je nu in voor
    onze nieuwsbrief