Must knows of the week: Rolo's, vacatures en digitaal breken met je ex

Blog
Trends
Tamara Vlootman
27-11-2015
Langzaamaan komen Sinterklaas en Kerst dichterbij. Dat betekent vaak een piek in je to-do-lijst, zowel op werk als privé. Maar het is ook een moment van mooie herinneringen ophalen, even stilstaan bij wat je hebt én vooruit kijken. Gisteren werd de Ster Gouden Loekie aller tijden uitgereikt aan de reclame die in de afgelopen 50 jaar het meeste indruk heeft gemaakt: even heerlijk nostalgisch herinneringen ophalen aan de tijd dat je reclame nog nieuws was. Daarnaast gaat het nog steeds erg goed met Coopr. Vandaar dat we weer op zoek zijn naar een PR-adviseur en nu ook naar een grafische vormgever. En wat betreft de toekomst: voortaan kunnen we weer volop vooruit kijken zónder nare herinneringen aan je ex. Op Facebook kun je binnenkort updates van haar of hem met een nieuwe lover gewoon uit je tijdlijn verwijderen.

Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet
Hij heeft zeker indruk gemaakt, de olifant die het jongetje nog even de les leert voor het ontnemen van Rolo. De Gouden Loekie aller tijden ging naar deze commercial, die daarmee 149.999 andere commercials achter zich liet. Deze 'trip down memory lane' heeft ook bij mij indruk gemaakt, maar ik heb ook betere reclames gezien. Wat maakt juist deze reclame zo aantrekkelijk? Tijdloos is in ieder geval de humor; voldoende om je te laten glimlachen. En dat vind ik al best wat voor een reclame. Maar het is ook effectief omdat zelfs nu iedereen die pakkende zin: "bedenk goed, wat je met je laaste Rolo doet", nog na kan zeggen. En daar hebben we geen olifantengeheugen voor nodig. Welverdiende eerste plek dus.

Digitaal breken met je ex
Vroeger was het vrij simpel als je verder wilde na een nare break-up. Je verbrandde zijn of haar foto's. Je sloot jezelf op of ging naar de kroeg waarvan je wist dat hij of zij daar niet was. Probleem vermeden. Maar hoe doet onze social media-savvy generatie dat? Als alle updates en vrolijke foto's gewoon in je tijdlijn verschijnen? Facebook heeft er wat op gevonden. Je kunt binnenkort bepaalde personen die je niet per sé wilt verwijderen (dat is ook weer zo'n ding) verbergen op je tijdlijn. Ook kunnen kiekjes uit gelukkigere tijden gelijk van jouw tag worden ontdaan én kun je, mocht je weer de liefde van je leven hebben gevonden, ervoor zorgen dat je ex jouw foto's niet te zien krijgen. Handig bezig, Facebook!

Coopr breidt uit
Het is een bewogen jaar voor Coopr. Toen ik 1,5 jaar geleden begon, waren we met 8 man/vrouw. Dat zijn er inmiddels 21 en in 2016 worden dat er in ieder geval 23. Want we zoeken een vormgever om onze booming studio te ondersteunen én we zijn op zoek naar een PR-adviseur om onze aankomende klanten te adviseren. Natuurlijk moet je gek zijn op je vak, zoals iedereen bij Coopr. Maar bovenal moet je een teamspeler zijn en matchen met ons diverse team. Interesse? Bel gewoon eens op. Iedereen op het kantoor kan je meer vertellen over werken in het Rotterdamse.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief