Must knows of the week: Trump, migranten en mannequins

Blog
Opinie
Tamara Vlootman
11-11-2016
Tsja, wat zou je deze week gemist kunnen hebben? Waarschijnlijk niet de presidentsverkiezingen in de VS, al zat je op een onbewoond eiland. Maar er komen ook leuke nieuwtjes uit de States!  De paspoppen-rage nadert! Ook is er deze week veel te doen geweest rondom een nieuwe, prachtig gevonden campagne van het Rode Kruis. Nog even volhouden, je mag het er bijna over gaan hebben bij de vrijmibo.

Trump
You love him or you hate him, maar we zullen het er hoe dan ook mee moeten gaan doen. The Donald, de steenrijke zakenman uit Manhattan, gaat het stokje van (buitenlands) publiekslieveling Obama voor ten minste vier jaar overnemen. Een kater voor velen, maar blijkbaar voor minder mensen dan gedacht. In ieder geval een harde en welkome les voor de politiek én voor de media hier duidelijk totaal niet op had voorgesorteerd. Bij Coopr is er gemengd op gereageerd. Met afschuw, maar ook met nuance. Want hij kan zijn 'beleid' helemaal niet gaan uitvoeren en uiteindelijk moet ook hij in de matiging schieten, dat doet hij nu al. Daar houd ik me dan maar aan vast. Fingers crossed voor de komende jaren!

MigrantenHet 'fingers crossed' gevoel zullen veel migranten over het algemeen met mij delen. Dat ze niet altijd hartelijk welkom worden geheten, is heel goed in beeld gebracht door het Rode Kruis in deze video. Het idee is simpel; laat kinderen die nieuw zijn in Nederland de tweets voorlezen die door Nederlanders zijn gestuurd over het vluchtelingenprobleem. Denk aan teksten als 'gooi er gewoon een atoombom op' of 'laat ze lekker verdrinken, dan hebben wij er ook geen last van'. Aandoenlijk en treffend, omdat deze kinderen net Nederlands leren en duidelijk nog niet weten wat ze precies oplezen. Hopelijk zet het sommige mensen aan het denken vóórdat ze dergelijke teksten weer online gooien.

#mannequinchallenge
Ja hoor, er iets weer een nieuwe rage in opkomst. De #mannequinchallenge heeft hetzelfde principe als de #icebucketchallenge, alleen dan zonder goed doel eraan verbonden. Je maakt een video waarin je stil staat als een mannequin, de scène waarin je zit is als het ware bevroren. Je post de video van jezelf en je daagt daarbij iemand uit om dat ook te doen. Leuk om vast een kijkje te nemen en te bedenken met wie jij dit zou willen gaan uitvoeren. Waarom zou dit toch zo goed werken? Ik verwacht dat de drang om mee te doen en andere te overtreffen een grote rol speelt. Zodra een bekende groep sporters of andere celebs in de game zijn en het is leuk om mee te doen, kan de rest eigenlijk niet achterblijven.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief