Must knows of the week: Yuri, Blendle en vacatures

Blog
Trends
Rosanne Van Setten
12-08-2016
Elke keer als ik dit blog schrijf denk ik: jeetje, is er al weer een week voorbij? Wat gaat de tijd toch snel. En wat is er weer veel gebeurd, in Rio de Janeiro maar ook hier aan de Schiehavenkade in Rotterdam. Daarover hieronder meer. Lees dus snel verder!

Yuri go home

Het is hét nieuws van de week, of zoals dat heet in ons vak, trending topic. Collega Jos schreef er eerder deze week al over in zijn blog. Yuri van Gelder, de kleine maar zeer gespierde Nederlandse turner die vooral uitblinkt in het aan de ringen hangen, werd per direct naar huis gestuurd vanuit Rio en mocht niet meer deelnemen aan de Spelen. Yuri was zaterdag op zondag wezen stappen in Rio en had zich daarmee niet aan de regels van zijn trainer gehouden. In plaats van voor 12 uur 's avonds thuis te zijn, zoals afgesproken met zijn trainer, kwam hij om 6 uur 's morgens dronken terug in het Olympisch dorp. Niet bepaald het gedrag wat je van een Olympisch sporter zou mogen verwachten. Zijn trainer was hem na meerdere misstappen dan ook flink zat en besloot Yuri naar huis te sturen. De meningen zijn verdeeld over het wel of niet terecht zijn van deze beslissing. Feit is dat Yuri het er zelf absoluut niet mee eens is. Kort nadat de turner weer terug was in het regenachtige Nederland spande hij een rechtszaak aan tegen het NOC*NSF. Vandaag is de hoorzitting, deze kun je op RTL nieuws live volgen. Zou het Yuri lukken de rechter te overtuigen?

Een miljoen lezers op Blendle

Vandaag heeft Blendle de mijlpaal van een miljoen gebruikers behaald. Mede-oprichter Alexander Klöpping liet dit weten met de tekst: 'Ons Nederlands start-upje is zojuist de magische grens van één miljoen lezers gepasseerd.' Lekker bescheiden. De digitale kiosk is in de afgelopen maanden zeer sterk gegroeid, in maart had Blendle nog 'slechts' 650 duizend leden. Binnenkort komt Blendle met een Premium Feed, waarmee je speciaal voor jou geselecteerde artikelen krijgt. Ook internationaal is Blendle aan het uitbreiden, in Amerika zijn ze op dit moment bezig met een bèta-versie. Wat ik mooi vind aan deze mijlpaal is dat twee jaar geleden nog uiterst sceptisch werd gereageerd op het idee van de jonge ondernemers, maar dat ze toch hebben weten te bereiken dat 1 miljoen Nederlanders hun dienst gebruiken. Dan komt die grootmoeder's wijsheid weer naar boven bij mij: 'als je iets écht wilt bereiken en je doet er maar hard genoeg je best voor, dan zal het je lukken'.

Vacatures

Coopr is weer aan het uitbreiden! Afgelopen week maakten we bekend dat we een ubercoole nieuwe klant hebben: Uber. Logisch gevolg hiervan is dat we nu wel wat versterking van ons Coopr team kunnen gebruiken. Dus ben jij of ken jij een leuke (junior) PR adviseur? Kijk dan gauw bij onze vacatures voor PR Adviseur en Junior PR Adviseur.