Nieuwe definitie voor PR in de maak

Heb je er ooit bij stil gestaan dat de zoekopdracht ‘definitie PR in Google zo’n 483.000 resultaten doet opborrelen? En aantal dat vooral zegt hoe moeilijk het is om de vraag ‘Wat is PR?’ te beantwoorden. En niet dat er geen pogingen gedaan zijn, zeker wel. In de afgelopen 10 jaar zijn er in de VS al meerdere pogingen geweest om een goede definitie te formuleren. En toch doen ze het daar nog steeds met een versie uit 1982: ‘Public relations helps an organization and its publics adapt mutually to each other.’ Precies, het jaar waarin De Bom van Doe Maar de hitlijsten veroverde.

PRSA in New York Times
Veel PR professionals hebben dan ook moeite met deze definitie. Een gegeven dat Rosanna Fiske, voorzitter van de Public Relations Society of America, in een interview met de New York Times erkent. In het artikel ‘Redefining Public Relations in the Age of Social Media’ schetst zij een herkenbaar beeld voor veel PR collega’s: ‘My parents, for the longest time, have been trying to figure out what I do for a living’. Wellicht dat voor jouw ouders hetzelfde geldt?

‘Public Relations Defined’
Tijd dus om weer een poging te ondernemen. De campagne ‘Public Relations Defined’ moet zorgen voor een modernere versie van de PR definitie. En bij deze poging mag het bredere PR publiek meedenken en een bijdrage leveren. Interesse? Surf dan voor vrijdag 2 december naar de net gelanceerde site http://prdefinition.prsa.org/ en laat daar jouw antwoord achter: “Public relations (does what) with or for (whom) to (do what) for (what purpose).” Op 5 december worden er 3 definities gepresenteerd, waarna een laastste stemronde de uiteindelijke winnaar zal bepalen. Deze wordt ergens in januari 2012 verwacht. En wij houden je hier uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. En mocht je het definiëren willen volgen op Twitter? Dat kan via de hashtag #PRDefined.

To be continued!

FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

Gerelateerde berichten

%s

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies.
Lees voor meer informatie ons privacystatement!