Nóg meer dingen die ik stom vind

Blog
Top of flop
Rachel de Koning
05-07-2016
Elke dinsdag belichten we een top of een flop in de media. Als pr pro's hebben we allemaal wel eens zo'n dag waarop we dingen stom vinden. Gelukkig heeft LINDA. een uitlaatklep voor de 'alles-is-stom dagen', namelijk de 'Stom!' rubriek. Soms mag je dus best dingen minder leuk vinden. Vier maanden geleden deelde ik al een blog over de dingen die ik stom vind. En daar geef ik graag een vervolg aan. Bij deze weer een nieuwe 'Stom!' update van mij. Uiteraard met een media, werk of pr sausje...

Stom: dat ik Snapchat nog niet door heb
In het blog van collega Noortje wordt aangeraden je een beetje te verdiepen in Snapchat en dat het voor merken kansen biedt en het makkelijk in gebruik is. Ik kan het me wel voorstellen. Het is dé app waar je de jongere generatie mee kunt bereiken. Ben ik dan één van de weinigen die Snapchat nog niet helemaal snapt? Ik vind Snapchat nu namelijk alleen nog maar leuk vanwege de grappige selfies die je kunt maken, maar er is zoveel meer mogelijk. Ik hoor blijkbaar niet meer bij de 'jongere generatie'.

Stom: blote perzikjes op Instagram
Op LINDAnieuws las ik over de perziktrend op Instagram. Vanwege een fotowedstrijd in Japan deelden mama's het kleine blote achterwerkje van hun baby. Het achterste werd dan wel bedekt met een perzik. Kleintjes zijn weliswaar vaak om op te vreten en het is ergens vást heel lief bedoeld. Het levert ook schattige plaatjes op. Maar ik vraag me af of je je kleintje wel echt zo wilt vereeuwigen online.

Stom: postmannen die te laat komen
Ik ben de laatste tijd heel erg van de mailings uitsturen voor klanten. Iets wat ik ook leuk en afwisselend vind. Ik bel van tevoren het postbedrijf op om een afspraak te maken wanneer ze de mooi ingepakte pakketjes op komen halen. Om 15.00 uur zouden ze opgehaald worden. Heel hard doe ik mijn best om álles klaar te hebben vóór die tijd. En dan komt de postman... om 18.30 uur.

Stom: niks af kunnen strepen van je lijstje
To-do lijstjes zijn mijn lijfspreuk. Ik kan niet zonder. Thuis heb ik standaard een kladblokje klaarliggen waar ik een to-do op kan schrijven als het me te binnen schiet. Mijn telefoon staat ook vol met to-do's en zo heb ik ook altijd een lijstje op mijn bureau op het werk. Heerlijk als ik iets heel hard kan doorkrassen op mijn lijstje. Maar - en dat is best een grote 'maar' - soms heb je van die dagen dat je heel veel gedaan hebt, en toch niks van je to-do lijst heb kunnen afstrepen. Irritant!

En het allerstomst? Héél hard moeten nadenken over de dingen die ik hier wilde vermelden. Elke dag zie ik dingen die ik eigenlijk best wel een beetje stom vind. Maar is het moment dáár om het te delen, dan valt het eigenlijk best wel mee.

Verleg je grenzen!

schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief