Olympische atleten uitdagend in video

Blog
Opinie
Jody Koehler
04-12-2009
Altijd al een Olympisch atleet willen verslaan? Dan is dit jouw kans! Het Internationaal Olympisch Comité heeft ter voorbereiding op de Olympische Winterspelen in Vancouver een social media campagne gelanceerd vol 'uitdagingen'. De actiesite 'The Best of Us Challenge' is opgezet in samenwerking met YouTube. Het doel van deze campagne is om  jongeren meer te betrekken bij de Olympische Spelen. En dat hebben ze best leuk verzonnen. De opzet: de atleten hebben een unieke 'Challenge' vastgelegd op video. Aan jou de taak om hun prestaties te verbeteren en deze vast te leggen op video. So, can you beat an Olympian?De uitdagingen
Moet je dan gaan ijshockeyen tegen Ivo Rüthemann? Nee hoor, zijn 'challenge' heeft te maken met het opstapelen van pucks. Wat? Ja, precies... het opstapelen van pucks. Als het deelnemers vervolgens lukt om zijn record te verbreken, dan maken ze kans op de hoofdprijs; een reis voor 2 personen naar Vancouver in februari 2010. Een leuke actie, waarbij ze zowel atleten van de Zomerspelen en Winterspelen hebben betrokken. Hier een overzicht van de atleten en hun uitdaging:

- Lindsey Jacobellis (snowboarden): hoelang kun je hula hoopen?- Lindsey Vonn (skiën): in hoeveel talen kun je 'hallo' zeggen binnen 30 seconden?- Pernilla Wiberg (Alpine skiën): hoeveel meter kun je op je handen lopen binnen 30 seconden?- Shawn Johnson (gymnastiek): hoe vaak kun je gedurende een handstand je oor aanraken?- Barbara Kendall (zeilen): hoeveel smiley's kun je tekenen in 30 seconden?- Rafael Nadal (tennis): hoeveel ballen kun je vasthouden?

Ik zou zeggen, pak je camera en waag een poging.